Duminică, 12 noiembrie, jandarmeria franceză a organizat o noapte de luptă împotriva furtului de combustibil, care este prea des comis în zonele de odihnă a autostrăzilor, așa cum dezvăluie publicația L’Independant.

În zona localității Salses-le-Château (Occitania), un șofer de camion le-a explicat oamenilor legii că a fost victima unui furt. Nu mai puțin de 500 de litri de motorină ar fi fost sustrași din rezervorul camionului său.

- Continuarea după publicitate -

În parcarea rezervată vehiculelor grele de marfă de pe autostrada A9, un TIR cu semiremorcă avea motorul pornit și rezervorul deschis, ceea ce le-a atras rapid atenția jandarmilor, mai ales că erau urme de hidrocarburi pe pământ, iar conductele erau ascunse în iarba înaltă.

Controlat de oamenii legii, șoferul de naționalitate română avea în posesie toate echipamentele utile unui hoț de combustibil.

De asemenea, el era în plină comunicare cu un alt șofer, conațional, pe care jandarmii l-au depistat rapid. Pe capetele tractor conduse de cei doi români au fost găsite pompe integrate în rezervoare.

- Continuarea după publicitate -

Prinși în flagrant, cei doi hoți de combustibil nu au putut nega faptele. Au fost arestați și trimiși în judecată.

Doar cel mai mic ca vârstă a fost prins în flagrant, în timp ce tocmai umplea rezervorul complicelui său. El a spus jandarmilor să-l ajute pe complicele său „pentru că are probleme în familie”.

„Da, am datorii pentru că a trebuit să plătesc cheltuielile de înmormântare a socrului meu”, a confirmat tovarășul său.

Instanța s-a întrebat, pe bună dreptate, de ce rezervoarele camioanelor celor doi erau echipate cu dispozitive de pompare, justiția franceză nefiind atât de naivă cum credeau conaționalii noștri.

Procurorul a cerut aceeași sancțiune pentru fiecare dintre inculpați: șase luni de închisoare, pedeapsă cu suspendare.

- Continuarea după publicitate -

Aceasta va fi sentința pronunțată de instanță. Judecătorul însă i-a avertizat: „Acum aveți o sabie a lui Damocles atârnând deasupra capetelor voastre”.

Sursa foto: Facebook