Polițiștii din cadrul Secției 2 a Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut luni, 3 iulie 2023, un tânăr în vârstă de 25 de ani din județul Suceava, suspectat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Așa cum relatează publicația locală Monitorul de Cluj, activitățile investigative desfășurate de polițiști au scos la iveală faptul că, în perioada iunie-iulie a acestui an, suspectul ar fi contactat persoane care efectuează curse de transport pasageri în străinătate prin intermediul unei platforme online de anunțuri.

- Continuarea după publicitate -

După ce lua legătura cu transportatorii, suspectul le explica acestora că are nevoie de o cursă către Germania sau Belgia. În plus, susținea că și alte persoane, din alte zone, au nevoie de transport în aceeași direcție, stabilind ca prim punct de întâlnire un loc din municipiul Cluj-Napoca.

Odată ce transportatorii ajungeau în locația menționată, suspectul le solicita sub diferite pretexte sume de bani sub formă de împrumut, după care intra într-un imobil de unde nu se mai întorcea și nici nu mai răspundea la telefon.

Prejudiciul total cauzat de suspect s-ar ridica la suma de 1.550 de euro. În consecință, în cursul zilei de luni, 3 iulie, polițiștii Secției 2 a Poliției Cluj-Napoca au organizat o operațiune de prindere în flagrant a suspectului.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a fost identificat ușor, chiar în momentul în care se întâlnea cu un alt șofer contactat prin intermediul platformei online. La observarea echipajelor de poliție, individul a încercat să fugă, însă a fost prins în scurt timp și imobilizat.

Ulterior, conform mandatului de aducere, acesta a fost dus la sediul unității de poliție. Pe baza probelor strânse, polițiștii au emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a dispus ulterior măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.