Un șofer român a fost implicat într-o urmărire spectaculoasă în localitatea Vama Veche. Speriat de coloana interminabilă de mașini de la punctul de trecere a frontierei, acesta a depășit coloana și a intrat pe banda de ieșire din țară, circulând pe contrasens.

După cum relatează publicația Replica Online, șoferul a lovit un polițist de frontieră și a continuat să fugă ca-n filme. A fost blocat în cele din urmă în zona Stației CFR Mangalia de către un alt echipaj de poliție rutieră, alertat ulterior.

- Continuarea după publicitate -

Aflat la volanul unui autoturism Mercedes, Ionuț Matache s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Vama Veche pentru a intra în țară din Bulgaria. Din cauza aglomerației, coada de mașini era foarte lungă, ceea ce l-a înspăimântat pe tânărul șofer.

În consecință, acesta a depășit coloana și a intrat pe banda de ieșire din țară, circulând pe contrasens. Polițiștii s-au apropiat de mașină și i-au cerut șoferului să se legitimeze și să pregătească autoturismul pentru controlul de frontieră, insistând că trebuie să se întoarcă și să aștepte la rând ca toți ceilalți șoferi.

Din motive necunoscute, șoferul a refuzat recomandările polițiștilor și a pornit din nou mașina, continuând să circule pe teritoriul României fără a opri pentru efectuarea formalităților de frontieră.

- Continuarea după publicitate -

Datorită faptului că a trecut de punctul de control fără să se oprească, polițiștii au demarat în urmărirea lui cu două mașini de poliție, utilizând deopotrivă semnale luminoase și sonore pentru a-l face să oprească.

Mercedesul fugarului a fost în cele din urmă oprit în trafic în dreptul Stației CFR Mangalia, după intervenția unui alt echipaj de poliție rutieră alertat în timpul urmăririi. În cursa sa gen „Fast and Furious”, șoferul român a lovit unul dintre polițiști.

Instanța a considerat că pedeapsa nu trebuie să fie prea blândă, deoarece modul în care s-a comis infracțiunea arată nepăsarea și ușurința cu care șoferul a încălcat legea, ignorând orice regulă de circulație în zona frontierei de stat cu Bulgaria și arătând dispreț față de ceilalți participanți la trafic.

În plus, a depășit coloana în care vehiculele așteptau regulamentar și a pătruns pe contrasens, refuzând să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor de frontieră și traversând în cele din urmă frontiera fără să oprească și fără să se supună controlului și identificării.

Faptele lui au dovedit o conduită antisocială evidentă, o totală lipsă de respect și o ignorare intenționată a dispozițiilor legii penale și a rolului organelor desemnate să o aplice.

- Continuarea după publicitate -

Drept urmare, instanța a decis condamnarea lui Ionuț Matache la o pedeapsă de 16 luni de închisoare cu executare, pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Pronunțată joi, 29 iunie, sentința nu este definitivă.