Un șofer român, care se deplasa pe autostrada A60 din Germania și transporta un autoturism, a fost oprit de polițiștii federali pentru starea jalnică a ansamblului rutier pe care îl conducea, potrivit publicației Volksfreund.

Ofițerii din cadrul serviciilor centrale de circulație ale poliției din orașul german Trier (landul Renania-Palatinat) au observat ansamblul rutier, format dintr-un vehicul transportor și o semiremorcă, în zona de odihnă Fintenkapelle de pe A60.

- Continuarea după publicitate -

Chiar și la prima vedere, vehiculul părea extrem de degradat. La inspecția tehnică rutieră inițială, experții au descoperit că cilindrul de frână al roții din dreapta de pe puntea din față a vehiculului transportor și etrierul de frână asociat nu funcționau din cauza lipsei plăcuței de frână.

Furtunul lichidului de frână era deconectat, cineva rupsese capătul deschis și-l atașase de puntea față cu sârmă. De asemenea, experții au descoperit o pierdere uriașă de ulei și o defecțiune la sistemul airbag. Ei nu au putut verifica timpii de conducere și de odihnă ai șoferului deoarece dispozitivul de control era defect.

Ansamblul rutier a fost dus la cel mai apropiat centru de inspecție a vehiculelor din Wittlich-Wengerohr. Printre altele, acolo a fost verificat tahograful. În timpul inspecției tehnice amănunțite ulterioare, au fost descoperite numeroase defecte tehnice atât la transportor, cât și la semiremorcă.

- Continuarea după publicitate -

Pe lângă frânele de serviciu nefuncționale, ansamblul rutier prezenta defecțiuni la componentele portante, suspensie, sistemul de evacuare, precum și erori la sistemul airbag. Vehiculele au fost clasificate ca fiind nesigure pentru trafic de către inginerul de testare. În plus, combinația celor două vehicule nu era permisă.

Poliția a retras înmatricularea celor două vehicule, a confiscat plăcuțele de înmatriculare și le-a interzis să-și continue călătoria. Semiremorca a trebuit tractată de o companie specializată până la cel mai apropiat service auto și făcută din nou aptă de a circula pe autostradă.