Un șofer român a fost oprit luni dimineață, în jurul orei 9:35, în localitatea germană Kamen din districtul Unna (Renania de Nord-Westfalia), când serviciul de circulație al autorității de poliție federală a descoperit un ansamblu rutier suspect, format dintr-o dubă Mercedes Sprinter de care era cuplată o remorcă, după cum relatează news.de.

Serviciile de poliție rutieră au avut din start suspiciunea că ansamblul era puternic supraîncărcat și circula pe Unnaer Strasse deși avea defecțiuni importante.

- Continuarea după publicitate -

Rezultatele cântăririi ulterioare i-au uimit chiar și pe polițiștii cu experiență în depistarea vehiculelor supraîncărcate: în total s-a determinat o încărcătură suplimentară impresionantă, de 2,1 tone.

Vehiculul de tractare a fost supraîncărcat în proporție de 42%, în timp ce remorca era supraîncărcată în proporție de 32%. Dar asta nu este tot.

Un expert de la o agenție de testare a vehiculelor a descoperit că șasiul camionetei de 4,97 tone (cu o greutate maximă permisă de 3,5 tone) s-a fisurat pe ambele părți. În plus, frânele și direcția vehiculului prezentau defecțiuni semnificative.

- Continuarea după publicitate -

Situația s-a înrăutățit atunci când s-a descoperit că frânele remorcii de 2,6 tone, care trebuia să cântărească doar două tone, s-au defectat complet.

Sursa foto: BERGKAMENER INFOBLOG

Serviciul de circulație i-a interzis cetățeanului român să continue călătoria, a confiscat plăcuțele de înmatriculare și actele de înmatriculare ale vehiculelor și a cerut șoferului un depozit de garanție și plata costurilor expertului.

Polițiștii germani au rezumat incidentul: „Acest ansamblu rutier reprezenta un pericol iminent pentru traficul rutier pe care, din fericire, l-am descoperit în timp util”.