Un român de 22 de ani, rezident în districtul Linz-Land (landul Austria Superioară), aflat în stare de ebrietate, și-a pornit vehiculul aflat într-o parcare din localitatea Eggendorf im Traunkreis și a pornit către casă.

După cum relatează publicația austriacă Oberösterreichische Nachrichten, incidentul a avut loc în jurul orei 0:40 a nopții dintre sâmbătă și duminică 30 iulie.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce părăsea locul respectiv, mașina conaționalului nostru s-a izbit de un alt autoturism parcat acolo, apoi a lovit niște țigle de acoperiș depozitate în apropiere, un gard viu, peretele unui imobil și un semn de circulație.

În consecință, caroseria mașinii sale a fost avariată peste tot. Zgomotul produs de toate aceste coliziuni, care au durat câteva minute, a trezit un localnic care a sunat la poliție.

Patrula de poliție a reușit să depisteze vehiculul grav avariat în localitatea Allhaming și a început urmărirea. Deși luminile albastre și claxonul de avertizare au fost pornite de mașina poliției pentru a-l convinge pe român să oprească, acesta și-a accelerat vehiculul.

- Continuarea după publicitate -

După aproximativ 900 de metri, tânărul aflat în stare de ebrietate a oprit vehiculul la o intersecție. Acolo, patrula a reușit să se poziționeze în fața vehiculului său și să-l împiedice pe român să conducă mai departe.

Ofițerii i-au cerut în repetate rânduri să oprească motorul și să iasă afară din mașină, însă el nu s-a conformat și a vrut neapărat să continue călătoria.

În consecință, polițiștii austrieci l-au scos cu forța din mașină. Un test cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 1,66 la mie. Permisul de conducere i-a fost ridicat provizoriu. Tânărul a fost denunțat la BH (Autoritatea Districtuală) Linz-Land.

Sursă foto: Pixabay

- Continuarea după publicitate -