Cristi Ion, un român de 34 de ani, șofer de livrare pentru Uber Eats, conducea neatent BMW-ul său prin cartierul West End din orașul englez Newcastle (North East) și a fost observat de o patrulă de poliție care l-a urmărit îndeaproape.

După cum relatează publicația britanică Chronicle Live, polițiștii au reușit să-i oprească mașina pe Elswick Row din Arthur’s Hill, unde intenționau să efectueze o verificare a vehiculului,

- Continuarea după publicitate -

Când ofițerii i-au cerut românului să iasă din mașină și să urce în duba poliției, a avut loc o întorsătură neobișnuită a evenimentelor. Aparent scăpat de sub observație, vehiculul românului a început să ruleze înapoi.

Cristi Ion. Sursă foto: Chronicle Live

Ca o consecință a acestui incident, Ion, rezident în Gravelly Lane din Birmingham (West Midlands) și tatăl a doi copii, a pledat vinovat că a condus sub influența alcoolului și a pierdut permisul de conducere și sursa de venit ca șofer livrator.

Procurorul Michael Lawson a detaliat împrejurările întâlnirii lui românului cu oamenii legii. Pe 18 iulie, BMW-ul inculpatului  a atras atenția poliției în momentul tranziției de la West Road la Elswick Row.

- Continuarea după publicitate -

După ce au observat că mașina lui Ion s-a lovit de o bordură, ofițerii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea lui de a conduce mașina și l-au urmărit îndeaproape, ca să-i asigure o oprire în siguranță.

În mod ciudat, scena a luat o întorsătură neașteptată atunci când vehiculul românului s-a pus în mișcare odată ce acesta a ieșit din el și a intrat în vehiculul poliției.

Acest spectacol curios s-a întâmplat nu o dată, ci de două ori. Gândirea rapidă a unuia dintre ofițeri a împiedicat vehiculul să provoace vătămări. Când frâna de mână a fost în sfârșit cuplată, incidentul bizar s-a încheiat.

Instanța a mai aflat cum comportamentul românului i-a trădat starea de ebrietate, ceea ce a dus la reținerea sa în urma unui rezultat negativ la testul efectuat cu aparatul etilotest.

Probele de sânge ulterioare au indicat un conținut de alcool de 55 mcg de alcool la 100 ml de aer expirat, ceea ce depășea limita legală de 35 mcg.

- Continuarea după publicitate -

John Wesencraft, avocatul apărării, și-a portretizat clientul ca un familist responsabil care, cu această ocazie, a greșit și a condus sub influența alcoolului.

Instanța a aflat că Ion reprezintă o sursă vitală de venit pentru familia sa, datorită muncii ca șofer pentru o companie locală din Birmingham și pentru Uber Eats.

Din păcate, el a consumat băuturi alcoolice în timpul unei vizite la niște prieteni din Newcastle, fără să își dea seama de impactul pe care l-ar avea asupra capacității sale de a conduce către casă.

Instanța, prezidată de magistrații Tribunalului din Newcastle, a impus o amendă de 120 de lire sterline împreună cu costuri de 85 de lire sterline și o suprataxă de 48 de lire sterline. Suplimentar, conaționalul nostru a primit o interdicție de a conduce mașina pe o perioadă de 15 luni.

- Continuarea după publicitate -