Un șofer român, în vârstă de 21 de ani, a fost oprit luni, 7 august, de polițiștii federali pe Parkstrasse, în orașul german Lüdenscheid-Brugge (landul Renania de Nord-Westfalia) pentru a prezenta actele, potrivit publicației Blaulicht Report.

În jurul orei 17:15, o patrulă a serviciului de circulație l-a luat în colimator pe conaționalul nostru deoarece un copil mic stătea neasigurat pe scaunul pasagerului din față, fără scaun special pentru copii și fără centură de siguranță.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul, care era și unchiul copilului, a putut prezenta doar pe telefonul mobil o fotografie cu permisul său de conducere românesc. De fapt, i se interzisese să conducă un vehicul de către o instanță germană după ce a condus anterior sub influența alcoolului și a încălcat această interdicție.

În cadrul anchetei ulterioare a ieșit la iveală că exista un mandat de arestare pe numele său, emis de Tribunalul din Hagen (Renania de Nord-Westfalia), din cauza unei amenzi neplătite. Iar pentru a „pune bomboana pe colivă”, un test antidrog preliminar a arătat rezultate pozitive pentru cocaină.

Tânărul a fost dus la secția de poliție pentru a-i fi recoltate probe de sânge. A fost eliberat doar după ce a plătit amenda și a depus un depozit de garanție de 500 de euro din cauza ultimei infracțiuni. Poliția i-a interzis să continue călătoria și a predat copilul părinților săi care au fost surprinși în mod vizibil de situația respectivă.

- Continuarea după publicitate -

Sursă foto: Blaulicht Report