Un incident neobișnuit a avut loc în orașul scoțian Dunfermline (Fife), unde Petrică Anghelache, un șofer de camion de naționalitate română în vârstă de 42 de ani, a fost reținut pentru că a condus sub influența alcoolului la sosirea sa la depozitul Amazon.

După cum relatează publicația locală Dunfermline Press, Petrică Anghelache a reușit să evite o suspendare imediată când s-a prezentat la Tribunalul Sheriff Dunfermline însoțit de un translator.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru s-a apărat susținând că a consumat doar o singură bere, iar în timpul procedurii judiciare a apărut o sugestie intrigantă că ar fi fost mai degrabă apă de gură decât o băutură alcoolică, fapt care l-a determinat să depășească limita legală.

Românul, care locuiește pe Roberts Road din localitatea Edlington, Doncaster, a recunoscut că, pe 30 mai, a condus un camion după ce băuse o cantitate excesivă de alcool în timp ce se afla pe Amazon Way în Dunfermline.

Testul aparatului etilotest a relevat o valoare de 27 de micrograme de alcool la 100 de mililitri de respirație, depășind limita legală de 22 de micrograme.

- Continuarea după publicitate -

În rechizitoriu, procurorul Azrah Yousaf a explicat că Anghelache și-a condus vehiculul greu de marfă (HGV) în curtea de livrări Amazon aproximativ la ora 21:45.

Un membru al personalului de acolo a observat mirosul de alcool emanat din respirația acestuia și a confiscat prompt cheile camionului înainte de a alerta poliția.

Sărind în apărarea lui Anghelache, avocatul său, Peter Robertson, a declarat că clientul său doar a mutat camionul la mică distanță în depozit, după ce l-a parcat afară mai devreme.

Cu câteva ore înainte, românul se bucurase de o masă împreună cu un prieten și consumase o singură bere Stella Artois. „Apoi a folosit apă de gură Listerine și a înghițit-o”, a adăugat avocatul său.

Robertson a subliniat că slujba românului este esențială pentru ca acesta să rămână în țară și că va solicita eliberarea absolută, care să împiedice înregistrarea oricărei condamnări.

- Continuarea după publicitate -

Această pledoarie s-a bazat pe argumentul că o interdicție de conducere ar cauza dificultăți semnificative familiei lui Anghelache din România, întrucât acesta o sprijină financiar.

Judecătoarea Susan Duff a programat o audiere pentru dovezi la data de 1 august și nu a fost impusă nicio interdicție de conducere pentru șoferul român până la data respectivă. Acest caz aluat o întorsătură intrigantă în sala de judecată, lăsând încă în suspans rezultatul final.