Un bărbat a murit în urma unui accident rutier grav petrecut duminică, 18 iunie, în jurul orei 23:20 în orașul Ruse, la intrarea dinspre capitala Bulgariei, Sofia.

TIR-ul implicat în tragedie. Sursă foto: RuseMedia/YouTube

După cum relatează publicația locală RuseMedia, accidentul a avut loc în condiții de ploaie slabă, carosabil umed și tronson de drum iluminat.

- Continuarea după publicitate -

Un autoturism Volkswagen Passat, cu numere de înmatriculare rusești, condus de un bărbat de 41 de ani, a virat brusc la dreapta pe sensul său de mers și s-a izbit de spatele unui TIR de mare tonaj cu numere de înmatriculare românești.

În momentul coliziunii, TIR-ul staționa in afara benzii de circulație intr-o extensie adiacentă drumului, iar la volanul său se afla Valentin Rotaru, un șofer român de 31 de ani.

„Am oprit cinci minute aici, în parcare, să-mi fac nevoile fiziologice ca orice om și m-am urcat la volan, să plec.

- Continuarea după publicitate -

Mai aveam încă 3 km până la parcarea la Ruse, aici, să intru în parcare. Am dat să plec cu camionul și am simțit o bușitură. Practic, a intrat cineva în mine.

M-am dat jos să mă uit. Dânsul era practic în viață, mai respira. Am sunat la poliție, a venit poliția și s-au ocupat ei”, a mărturisit șoferul român potrivit RuseMedia.

„Azi-noapte a venit cineva din familia șoferului, nu știu cine a fost, o doamnă. Mi-am cerut scuze și am spus că nu este vina mea. Practic parcasem camionul și a intrat în mine. Nu a fost vina mea.

Am vorbit cu ea, nu cunoștea bine engleza, dar din câte am înțeles mi-a spus că șoferului i s-a făcut rău la volan si de aceea m-a lovit. Nu pot să vă dau mai multe informații, astăzi voi da declarație la poliție”, a continuat conaționalul nostru.

- Continuarea după publicitate -

Victima a fost transportată de urgență de echipa medicală de pe ambulanța CSMP (Centrul de Asistență Medicală de Urgență) la Spitalul Universitar Multidisciplinar de Tratament Activ (UMBAL) „Kanev” din Ruse, cu multiple răni pe tot corpul, unde a decedat la scurt timp. Șoferul român a fost supus unui etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Cauzele producerii acestui accident sunt în curs de clarificare. În acest caz, a fost inițiată o procedură preliminară conform inventarului făcut de personalul Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne din Ruse.