Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi, 20 iulie, de jandarmii departamentului francez Drôme (regiunea Auvergne-Rhône-Alpes) pentru 45 de presupuse fapte de înșelăciune.

După cum relatează publicația franceză Econostrum, aflat la volanul camionului său înmatriculat în Spania, conaționalul nostru a făcut zeci de călătorii dus-întors pe autostrada A7 între Montélimar-sur și Orange, fără să plătească taxele aferente.

- Continuarea după publicitate -

Aproximativ 10.000 de euro a fost calculat prejudiciul adus companiei „Vinci Autoroutes”, concesionarul autostrăzii.

Șoferul român a forțat porțile de taxare timp de trei luni. Tehnica sa era deconcertant de simplă. De fiecare dată când trecea printr-o zonă de taxare, el se apropia suficient de bariere pentru a le forța să se ridice prin declanșarea automată a dispozitivului.

Metoda poate părea extrem de eficientă la prima vedere, dacă nu ținem cont de camerele de supraveghere și sistemele de avertizare instalate ulterior de-a lungul autostrăzii de „Vinci Autoroutes”.

- Continuarea după publicitate -

Aceste dispozitive electronice au făcut posibilă detectarea rapidă a fraudei. Prin urmare, datorită acestor măsuri de securitate, concesionarul a putut observa manevrele conaționalului nostru și, prin urmare, a denunțat acțiunile sale autorităților competente.

În cursul nopții de miercuri 19 iulie spre joi 20, jandarmii plutonului motorizat din Malataverne, sprijiniți de colegii lor din Pierrelatte, au pus în cele din urmă capăt seriei de înșelăciuni prin arestarea șoferului și imobilizarea camionului acestuia.

Ulterior, românul a fost plasat în arestul poliției și este acum chemat în judecată pentru a răspunde pentru 45 de fapte de înșelăciune. Pe lângă taxele neplătite, ancheta în derulare relevă și alte activități ilegale ale șoferului, deoarece el este suspectat și de furt de combustibil și de mărfuri.

Acest caz evidențiază importanța măsurilor și dispozitivelor de vigilență care să garanteze siguranța tuturor utilizatorilor autostrăzii și să pună astfel capăt acestor comportamente ilegale pe șoselele Uniunii Europene.

- Continuarea după publicitate -