Poliția Locală din orașul spaniol Sevilla (comunitatea autonomă Andaluzia) a descoperit o metodă ingenioasă de manipulare a tahografelor digitale dintr-un camion înmatriculat în România care face transporturi internaționale în interiorul Uniunii Europene, potrivit publicației locale Diario de Sevilla.

Șoferul român al vehiculului, în vârstă de 35 de ani, a folosit o telecomandă pentru a duce la bun sfârșit acest truc.

- Continuarea după publicitate -

Prin canalele sale oficiale de pe rețelele de socializare, Poliția Locală din Sevilla a raportat că în timpul unei inspecții de rutină a unuia dintre camioane a observat că tahograful nu înregistra corect activitatea și marca o perioadă de „odihnă”, în ciuda dovezilor contrare.

La interogarea șoferului de origine română, rezident într-un oraș din provincia Almeria, despre posibila manipulare a dispozitivului de control, acesta a fost vizibil nervos.

La percheziționarea cabinei sale, s-a constatat că avea în mână o telecomandă care activa și dezactiva funcționarea tahografului digital. La unitățile poligonului, agenții au efectuat o evaluare exhaustivă a acestui sistem inovator conceput cu scopul de a evita controalele și de a permite un timp mai lung de condus.

- Continuarea după publicitate -

În urma acestui incident, camionul a fost reținut de polițiști în Cartierul Cerro Amate din Sevilla și ulterior dus la un centru specializat de control al transporturilor pentru a verifica falsificarea tahografului.

Centrul respectiv a confirmat modificarea deliberată a dispozitivului vehiculului a tahografului. Pe cale de consecință, agenții l-au informat pe șofer că este cercetat pentru presupusa implicare într-o infracțiune de fals în înscrisuri. Manipularea a fost legată de modificarea pulsului și a semnalului de confirmare a tahografului.

Prin modificarea semnalului de puls în funcție de viteza vehiculului, tahograful a fost împiedicat să detecteze neregularitatea, ceea ce a făcut posibilă distorsionarea informațiilor și prelungirea perioadelor de conducere.

Această manevră a presupus un risc crescut în ceea ce privește siguranța rutieră și a prejudiciat condițiile de muncă ale șoferilor. De menționat că șoferul avea permis comunitar și că vehiculul său avea plăcuțe de înmatriculare românești.

Camionul a fost imobilizat până când tahograful a fost înlocuit cu unul omologat. Aceste acțiuni constituie o încălcare a legilor care reglementează transportul terestru și presupun o amendă în valoare de 4.001 de euro.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Diario de Sevilla