Un maramureșean a fost implicat într-un incident care a dus la deschiderea unui dosar penal pentru uz de fals, după ce a fost surprins la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea din județul Satu Mare cu un certificat de inspecție tehnică periodică (ITP) falsificat pentru mașina sa, după cum relatează publicația Presa SM.

Situația respectivă a avut loc într-un moment în care bărbatului îi expirase inspecția tehnică periodică a vehiculului, iar el a încercat să înșele vigilența autorităților prezentând un ITP fals, realizat în regim propriu cu ajutorul unui pix. Incidentul a fost descoperit miercuri dimineață, în jurul orei 05:30.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul în cauză, un bărbat în vârstă de 50 de ani din Maramureș, intenționa să intre în țară prin PTF Petea.

La momentul controlului documentelor, bărbatul a prezentat toate documentele solicitate, inclusiv certificatul de înmatriculare al vehiculului pe care îl conducea.

- Continuarea după publicitate -

În timpul verificărilor de rutină, polițiștii de frontieră sătmăreni au observat că autocolantul de pe certificatul de înmatriculare, care ar fi trebuit să ateste faptul că mașina avea un ITP valabil, era falsificat.

Autocolantul nu îndeplinea cerințele formale și de fond ale unui certificat autentic, potrivit polițiștilor de frontieră de la PTF Petea. În consecință, maramureșeanului i s-a întocmit dosar penal pentru uz de fals.