Polițiștii federali din Germania au verificat joi, 10 august, un șofer român de 26 de ani care circula către Polonia pe autostrada A11, în cartierul Pomellen al municipiului Nadrensee din districtul Vorpommern-Greifswald din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

După cum relatează publicația news.de, pe numele acestuia existau două mandate de arestare.

- Continuarea după publicitate -

Primul a fost emis de Parchetul din Dortmund (renania de Nord-Westfalia), unde era căutat pentru furt și avea de achitat o amendă de 500 de euro plus 8,50 euro cheltuieli de judecată. Detenția substitutivă acestei amenzi a fost stabilită la 20 de zile.

De asemenea, Parchetul din Traunstein (Bavaria) îl căuta pe conaționalul nostru pentru conducere fără permis. Aici trebuia să plătească o amendă de 800 de euro și 82,50 euro cheltuieli de procedură. În caz de neplată ar trebui să se execute 40 de zile de închisoare.

După achitarea celor două amenzi în valoare totală de 1.300 de euro și a cheltuielilor de judecată de 91 de euro, românul a fost eliberat.

- Continuarea după publicitate -

În momentul arestării, conaționalul nostru conducea un autoturism înmatriculat în Finlanda. Inspecția vehiculului a relevat faptul că înmatricularea finlandeză a fost blocată din 23.05.08. Prin urmare, nu exista acoperire de asigurare.

După denunțarea încălcării Legii asigurărilor obligatorii și finalizarea tuturor măsurilor polițienești, românului i s-a permis să-și continue activitățile, însă vehiculul pe care îl conducea a trebuit să fie transportat în Polonia de către o firmă autorizată.