Șoferul român al unui camion înmatriculat în Spania a fost arestat miercuri, 19 iulie, pe autostrada franceză A6 de agenții brigăzii de supraveghere vamală din localitatea franceză Chalon-sur-Saône (regiunea Burgundia-Franche-Comté), după ce în vehicul au fost descoperite droguri.

După cum relatează publicația locală Le Journal de Saône-et-Loire, incidentul a avut loc atunci când vameșii au decis să selecteze și să verifice un camion parcat în zona de service a autostrăzii A6, aflat în apropierea localității Saint-Ambreuil (departamentul Saône-et-Loire).

- Continuarea după publicitate -

Vehiculul frigorific provenea din Germania și era condus de conaționalul nostru către Spania, conform documentelor de transport care indicau o încărcătură cu lemne.

Motorul unității frigorifice era însă oprit, iar șoferul a susținut că face drumul în gol, ceea ce a stârnit suspiciunile vameșilor francezi care au decis să aprofundeze verificarea vehiculului.

- Continuarea după publicitate -

La deschiderea semiremorcii frigorifice, ei au detectat imediat un miros asemănător cu cel al canabisului și au observat că spațiul ocupat de obicei de unitatea frigorifică, în spatele unui grilaj de protecție, părea nefiresc de gol.

Pentru a fi siguri că nu le-a scăpat nimic, vameșii au demontat grila și au făcut o descoperire șocantă: 90 de pungi sigilate, umplute cu plante de canabis, în greutate totală de 101,19 kg și estimate la o valoare de peste 177.000 de euro.

Deja cunoscut serviciilor vamale pentru fapte similare petrecute în trecut, șoferul a fost arestat și adus în fața autorităților competente. El va fi judecat la ședința de înfățișare imediată în fața instanței franceze, care a fost programată pentru 21 august.

Sursă foto: Le Journal de Saône-et-Loire

- Continuarea după publicitate -