O descoperire remarcabilă a fost făcută marți, 8 august, pe autostrada germană A17 în direcția Praga, de către agenții Inspectoratului Federal de Poliție din Berggiesshübel (landul Saxonia) la verificarea unei dube Mercedes cu numere de înmatriculare bulgărești.

După cum relatează publicația germană news.de, la volanul mașinii se afla un șofer român în vârstă de 35 de ani, care era singura persoană aflată la bord. El s-a legitimat în fața polițiștilor și părea că totul ar fi în regulă.

- Continuarea după publicitate -

Efectuată la intersecția Bad Gottleuba, inspecția inițială a dubei a scos la iveală doar articole nesemnificative care au atras puțin atenția oamenilor legii. Însă polițiștii germani au avut un presentiment care i-a determinat să ducă duba la secție.

Ajunși la secția de poliție federală din Breitenau, anchetatorii au început o verificare amănunțită a dubei. În interiorul acesteia, au fost găsite diverse mașini și unelte destinate lucrărilor în construcții de înaltă calitate.

Unele dintre numerele de serie ale acestora fuseseră eliminate dar puteau fi ușor atribuite unei companii de construcții din Berlin. Un vibrator compactor pentru turnarea betonului, marca Weber, era însă inclus într-o listă de căutare datorată unui furt anterior la compania menționată.

- Continuarea după publicitate -

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că diferite unelte din dubă au avut legătură cu o serie de spargeri a mai multor containere de pe șantierele de construcții din landul Saxonia-Anhalt, în luna iulie. Aceste scule performante păreau să expună povestea mai multor infracțiuni.

În plus, șoferul nu a putut furniza nicio dovadă cu privire la deținerea licită a acestor unelte de mare valoare. Prejudiciul total al bunurilor furate a fost estimat la aproximativ 45.000 de euro, sumă care a subliniat gravitatea cazului.

Împotriva conaționalului nostru au fost demarate cercetări sub suspiciunea infracțiunilor de furt și apartenență la un grup infracțional organizat. Poliția germană continuă investigațiile.

Sursă foto: news.de

- Continuarea după publicitate -