În timpul verificării efectuată la granița germano-olandeză joi, 7 septembrie, asupra unei dube conduse de un șofer român de 47 de ani, ofițerii Poliției Federale din Germania au confiscat aproximativ 21.000 de doze cu substanțe neautorizate pentru creșterea potenței, potrivit publicației PressePortal.

Ca parte a supravegherii poliției de frontieră din orașul german Bad Bentheim (landul Saxonia Inferioară), cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii federali au oprit și verificat o mașină cu înmatriculare spaniolă care venea din Olanda pe autostrada A30 în zona de odihnă Waldseite-Süd.

- Continuarea după publicitate -

În locul alimentelor specificate în documentele prezentate de șofer, oamenii legii au descoperit 60 de cutii cu un total de 21.000 de doze individuale dintr-un medicament neaprobat în Uniunea Europeană, și implicit în Germania, în zona de marfă a vehiculului.

Valoarea de pe piața neagră a dozelor este de aproximativ 84.000 de euro. Medicamentele au fost confiscate și s-a deschis o anchetă împotriva șoferului dubei respective pentru încălcarea Legii medicamentelor. Biroul de investigații vamale din Essen este însărcinat cu finalizarea anchetei în acest caz.

Sursa foto: PressePortal

- Continuarea după publicitate -