Un bărbat de naționalitate bulgară, în vârstă de 34 de ani, este subiectul unei anchete penale după ce a încercat să introducă ilegal în România peste două mii de flacoane de parfumuri, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Ascunse într-o dubă folosită pentru transportul mai multor mărfuri în regim de curierat pe ruta Sofia-București, parfumurile au fost găsite de polițiști.

- Continuarea după publicitate -

În timpul controlului de rutină desfășurat la punctul de intrare, polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în vehicul mai mulți paleți care conțineau 2.040 de articole de parfumerie, toate purtând etichetele unor branduri foarte cunoscute.

Existau suspiciuni că aceste produse ar putea fi contrafăcute, deoarece nu erau însoțite de documente de proveniență.

Aceste informații au fost transmise într-un comunicat de presă emis miercuri, 7 iunie 2023, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

- Continuarea după publicitate -

Evaluate la peste 600.000 de lei (peste 120.000 euro) în cazul în care ar fi fost comercializate ca produse autentice, parfumurile au fost confiscate în vederea desfășurării ulterioare a investigațiilor.

Autoritățile române continuă cercetările penale asupra cetățeanului bulgar pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o anumită marcă înregistrată, fapt care aduce prejudicii deținătorului mărcii înregistrate.