După ce Tribunalul Districtual din Schweinfurt (landul Bavaria) a condamnat o mamă la închisoare pe viață pentru uciderea odioasă a propriului bebeluș, sentința a fost anulată de Curtea Federală de Justiție din Germania (BGH).

După cum relatează publicația germană Suddeutsche Zeitung, într-o decizie pronunțată la jumătatea lunii iulie, BGH a declarat că verdictul de vinovăție pentru pruncucidere nu a rezistat controlului juridic.

- Continuarea după publicitate -

Curtea Federală de Justiție nu a contestat constatările cu privire la faptele cauzei. Toruși, a subliniat o eroare juridică cu privire la calificarea drept crimă și a trimis cauza înapoi instanței districtuale din Schweinfurt pentru o nouă audiere și o nouă decizie.

În opinia Curții Federale de Justiție, constatările disponibile ale hotărârilor nu au fost suficiente pentru a dovedi crima.

Inculpata în vârstă de 28 de ani a fost condamnată la închisoare pe viață pentru crimă în luna martie (Az: 11 Js 9519/22). Ea a mărturisit că și-a ucis fiica, în vârstă de numai de trei luni, în august anul trecut.

- Continuarea după publicitate -

Odiosul act s-a petrecut într-o tabără de refugiați din Geldersheim, lângă Schweinfurt, unde acuzata și-a înjunghiat copilul de opt ori cu un cuțit de bucătărie. Motivul exact al faptei nu a putut fi clarificat în cele din urmă.

În timp ce acuzarea și apărarea ceruseră o condamnare pentru omucidere din culpă, instanța s-a pronunțat cu privire la crimă. Acuzatul a făcut apel la Curtea Federală de Justiție din Karlsruhe pentru a contesta verdictul.

Sursa foto: Suddeutsche Zeitung