Șase bărbați de naționalitate română, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani, au fost arestați în noaptea dintre miercuri și joi, 7 septembrie, de către Poliția Națională în timp ce încercau să fure telefonul unui turist în localitatea spaniolă Playa de Palma din Mallorca (comunitatea autonomă Insulele Baleare).

După cum dezvăluie publicația Ultima Hora, în acea noapte s-a primit o sesizare la numărul de urgență 091, prin care se denunța prezența hoților de buzunare în zona Playa de Palma și faptul că aceștia se apropie în mod vizibil de turiști.

- Continuarea după publicitate -

Imediat, la fața locului s-a deplasat o patrulă cu scopul de a localiza presupușii infractori. Acolo, agenții au observat un grup de șase bărbați, cunoscuți drept hoți de buzunare obișnuiți în zonă și care fuseseră arestați cu alte ocazii pentru infracțiuni similare, astfel că filajul acestora a continuat.

La un moment dat, unul dintre ei s-a desprins de grup și a luat-o înainte, începând să testeze turiștii din apropiere. În urma sa venea restul grupului. Când au ales victima, trei dintre ei au început să-i distragă atenția cu diverse întrebări, în timp ce restul de trei au acționat ca un paravan pentru ca eventualii martori să nu vadă ce se întâmplă.

Brusc, unul dintre hoți a sustras telefonul pe care victima îl purta în buzunar și l-a pasat celorlalți membri ai grupului, apoi toți au fugit. Atenți la incident, agenții Poliției Naționale i-au oprit pe trei dintre ei și au reușit recupereze pe telefonul furat.

- Continuarea după publicitate -

Concomitent, alți oameni ai legii au percheziționat zona și i-au localizat pe ceilalți trei membri ai grupului infracțional. Datorită faptului că toți cei șase români au participat la jefuirea victimei, aceștia au fost arestați pe loc în calitate de autori ai furtului.

Poliția Națională a explicat ulterior într-o declarație că suspecții poartă de obicei două cămăși, astfel încât după ce au comis jaful și-o scot pe prima și induc în eroare victimele. Investigațiile continuă pentru a depista eventuale victime ale altor jafuri similare.