Șase femei de naționalitate română sunt acuzate de furtul unor cosmetice și produse de înfrumusețare evaluate la peste 30.000 de lire sterline din diverse magazine situate în comitatul englez Norfolk (East of England), potrivit publicației britanice Eastern Daily Press.

Suspectele s-ar fi implicat într-o serie de furturi în care ținteau cu atenție standurile de machiaj și frumusețe atât din supermarketuri, cât și din magazinele de lux. Cu fiecare ocazie, furau cu un tupeu nebunesc produse în valoare de mii de lire sterline.

- Continuarea după publicitate -

Pe parcursul „escapadelor” care au durat timp de o lună, magazinele orașului englez King’s Lynn s-au aflat pe lista locațiilor nefericite supuse activităților infracționale ale conaționalelor noastre.

La rândul său, lanțul de supermarket-uri „Sainsbury’s” a căzut victima unui furt de produse cosmetice în valoare de 4.389 de lire sterline, în timp ce „Boots” (un retail britanic de produse pentru sănătate și frumusețe) a pierdut produse în valoare de 4.000 de lire sterline.

„Next”, un alt retailer britanic, din King’s Lynn a suferit o pierdere de produse cosmetice și haine în valoare de 4.000 de lire sterline, iar „Sainsbury’s” din Thetford a trebuit să suporte cele mai multe produse cosmetice furate în valoare de 3.800 de lire sterline.

- Continuarea după publicitate -

Trei dintre femeile acuzate, respectiv Grama Zorilă (30 de ani), Ana Iosif (26 de ani) și Denisa-Ionela Simion (20 de ani), au depus pledoarie de nevinovăție față de acuzațiile de conspirație pentru furt în perioada 1 mai-1 iunie a anului 2023.

Celelalte trei femei, Andrea Ion (24 de ani), Ancuța-Alexandra Ion (27 de ani) și Elena Zorilă (35 de ani), nu s-au prezentat în fața instanței. Toate cele șase femei domiciliază în cartierele londoneze Tottenham, Ilford și Wood Green.

Judecătorul John Hardy a prezidat cazul, stabilind cu o dată de judecată pentru luna septembrie a anului viitor, când toate cele șase inculpate vor fi chemate în instanță pentru a face față justiției.