Autoritățile mehedințene au fost alertate joi, 22 iunie, prin intermediul numărului de urgență 112, despre faptul că un șarpe a fost observat în incinta unui magazin din satul Dudașu (comuna Șimian), potrivit hotnews.ro.

Sesizarea respectivă a trimis la fața locului un echipaj de jandarmi. Aceștia au descoperit un șarpe care se ascunsese în aparatul de cafea al magazinului.

- Continuarea după publicitate -

Cu o lungime de peste un metru, șarpele „de casă” a fost eliberat în mediul său  natural după ce a fost „reținut” de un jandarm ajutat de un dispozitiv special de prins reptile.

Foto: Jandarmeria Mehedinti/ Facebook

„Cu ajutorul dispozitivului din dotare, șarpele de casă în lungime de peste 100 cm a fost extras și, ulterior, eliberat în mediul natural”, au anunțat jandarmii care se ocupă de comunicare, prin intermediul paginii de Facebook a Jandarmeriei Mehedinți.

Foto: Jandarmeria Mehedinti/ Facebook

Și nu a fost singurul apel care a sesizat prezența unui șarpe săptămâna trecută.

- Continuarea după publicitate -

„În ultimele zile, jandarmii au intervenit în patru astfel de situații privind îndepărtarea șerpilor, ca urmare a solicitărilor din partea cetățenilor”, a menționat sursa citată anterior.

De fiecare dată, jandarmii mehedințeni au intervenit pentru a îndepărta reptilele care, probabil, au fost dezorientate datorită ploilor abundente din luna iunie.