Șapte persoane de naționalitate română au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe drumul B311 în localitatea austriacă Sankt Johann im Pongau (landul Salzburg), în dimineața zilei de marți, 29 august.

După cum relatează publicația Salzburg24, un localnic în vârstă de 32 de ani își conducea mașina în jurul orei 5:30 a.m., pe Pinzgauer Strasse (B311), venind dinspre St. Johann în direcția Bischofshofen.

- Continuarea după publicitate -

În dreptul stației de energie electrică, localnicul a depășit un vehicul care circula în fața lui, în ciuda ploii și a drumului umed și a vizibilității slabe, potrivit unui comunicat dat ulterior de poliția austriacă.

Datorită vizibilității reduse, localnicul n-a observat un microbuz care venea din sens opus și a avut loc o coliziune frontală.

Șoferul microbuzului, un român de 44 de ani, nu purta centura de siguranță, potrivit polițiștilor. În mașină se aflau un pasager de 48 de ani și alte cinci femei, toți de naționalitate română.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul care a intrat în depășire a scăpat cu răni ușoare. Crucea Roșie le-a transportat pe toate cele opt persoane implicate în accident la spitalul din Schwarzach.

Potrivit Crucii Roșii, șapte persoane au fost rănite ușor și una grav (șoferul microbuzului). Testele de alcool la cei doi șoferi au fost negative, potrivit aceluiași comunicat.

Corpul de pompieri voluntari St. Johann a intervenit cu cinci vehicule și 35 de salvatori. Crucea Roșie s-a deplasat cu trei ambulanțe și un medic de urgență.

Drumul B311 între Einöden și St. Johann im Pongau a fost închis până la ora 7:00 dimineața. Deoarece nu au existat opțiuni alternative din cauza inundațiilor, s-a format un ambuteiaj pe o lungime de câțiva kilometri.

Sursa foto: Salzburg 24

- Continuarea după publicitate -