Românul de 44 de ani, suspect pentru producerea incendiului izbucnit miercuri, 30 august, în localitatea franceză Mantes-la-Ville din departamentul Yvelines (Île-de-France), a recunoscut că a dat foc intenționat locuinței unui cuplu de octogenari care l-a găzduit gratuit. Femeia acestui cuplu, de 87 de ani, a murit din cauza incendiului.

După cum dezvăluit publicația 78 Actu, a fost deschisă o anchetă judiciară pentru infracțiunea de „omucidere voluntară”, iar acuzatul s-a prezentat vineri, 1 septembrie, în fața instanței Tribunalului Versailles unde a fost acuzat oficial și arestat preventiv până la pronunțarea sentinței.

- Continuarea după publicitate -

Incendiul, izbucnit miercuri aproape de orele prânzului, a fost de o violență incredibilă și a devastat reședința situată în Mantes-la-Ville la adresa 3 bis, route de Houdan.

Proprietarul imobilului, Bernard Colney, un medic stomatolog în vârstă de 84 de ani, care continua să profeseze în cabinetul său de la parter, a reușit să scape la timp din mijocul flăcărilor. Soția sa însă, care era țintuită la pat din cauza unei boli grave, nu a mai putut fi salvată.

Inculpatul, care locuia de ceva vreme în reședința cuplului, profitase de generozitatea acestuia. Era într-o situație materială instabilă și primea zilnic douăzeci de euro de la medicul stomatolog.

- Continuarea după publicitate -

Totuși, în acea dimineață ar fi solicitat o sumă mai mare, dar medicul octogenar a refuzat să i-o dea. Furios, românul ar fi împrăștiat alcool metilic în vechea sală de așteptare, care fusese transformată într-o cameră de locuit pentru el și un alt conațional care părăsise recent reședința. Atunci ar fi dat foc camerei cu propria brichetă.

După ce a provocat incendiul, i-ar fi sugerat proprietarului să folosească furtunul de grădină pentru a stinge flăcările, apoi ar fi alertat pompierii înainte de a fugi.

Mai mulți martori, dintre care unii au fost intervievați de 78 Actu, au relatat că au auzit voci puternice în afara casei în cursul dimineții. O sursă apropiată cazului a confirmat că versiunea acuzatului corespundea din toate punctele de vedere cu cea dată de victimă.

Medicul stomatolog, o persoană cunoscută și apreciată în comuna Mantes-la-Ville, a rămas profund șocat de evenimentele tragice petrecute în acea zi fatidică .

- Continuarea după publicitate -

Octogenarul, care locuia în cartier de mulți ani, fusese denunțat la serviciile sociale în luna mai, din cauza sindromului Diogene de care suferea. El trăia în mijlocul unui morman de obiecte și unei dezordini totale, ceea ce a complicat intervenția pompierilor la stingerea incendiului.

Sursa foto: 78 Actu