Șase alte posibile victime au fost identificate luni, 14 august, la Tribunalul din Belfast, într-o audiere privind o operațiune suspectată de trafic de persoane și prostituție în zona Greater Belfast (Irlanda de Nord), condusă de trei cetățeni români.

După cum relatează publicația The Irish News, detectivii care conduc ancheta sunt dornici să audieze aceste victime ca parte a unui efort internațional comun pentru a descoperi mai multe detalii privind situația respectivă.

- Continuarea după publicitate -

Inițial au apărut acuzații că o femeie a fost atrasă din România în Irlanda de Nord cu promisiunea falsă a unui loc de muncă, dar apoi să se trezească prinsă într-un teribil circuit de practică a prostituției.

Ulterior, în sentința pronunțată de judecător, a fost acordată cauțiune celor trei persoane suspectate de activități infracționale organizate.

Petru Balogh (26 de ani) și concubina sa, Florina Ciurar (35 de ani), ambii domiciliați pe Hugh Street din Belfast, alături de Ioan Mihai (29 de ani) din Coombe Hill Park din același oraș, se confruntă cu acuzații de control al prostituției în scop financiar, administrarea unui bordel și spălare de bani.

- Continuarea după publicitate -

Ancheta a fost declanșată anul trecut, când o tânără româncă a alertat poliția, dezvăluind că a scăpat de exploatarea sexuală impusă de Balogh și Ciurar. Potrivit rechizitoriului, ea a explicat că a fost atrasă în Irlanda de Nord sub pretextul unei oportunități de angajare la un depozit Amazon.

La sosire însă, a fost constrânsă să practice prostituția. Balogh i-a plătit călătoria și a adus-o la o reședință din sudul Belfastului, informând-o că trebuie să participe la activități sexuale pentru a-și rambursa datoria transportului său din țara natală în Marea Britanie.

În sala de judecată, instanța a auzit că tinerei i s-a arătat camera în care ar fi fost obligată să presteze asemenea activități, care era dotată cu prezervative și șervețele. În urma supravegherii și investigațiilor ulterioare, polițiștii au depistat alte două suspecte ca fiind prostituate la aceeași proprietate.

Se presupune că Balogh le finanțase și acestora călătoria în Irlanda de Nord. Urmărirea tranzacțiilor financiare a inculpaților a indicat că sume importante de bani trecuseră printr-un cont care se presupune că era conectat la Ciurar și controlat de partenerul ei.

În legătură cu Mihai, acuzarea a susținut că acesta a fost conectat de Balogh printr-un transfer bănesc efectuat la aceeași dată în care a închiriat un imobil suspectat a fi bordel în zona Newtownabbey.

- Continuarea după publicitate -

Când poliția a ajuns la acea adresă, Mihai era prezent alături de două prostituate românce. El a susținut că era doar un „cumpărător de sex”. Procurorul a precizat că prin contul acestuia au trecut în jur de 45.000 de lire sterline, despre care se crede că ar fi venituri din prostituție.

În ciuda opoziției din partea acuzării, celor trei inculpați li s-a acordat eliberarea pe cauțiune de către judecătorul Scoffield, invocându-se noile lor legături de familie, stabilite în Irlanda de Nord.

Deși au fost eliberați, inculpaților li s-a impus să  depună garanții în numerar, să domicilieze în locații aprobate și să predea pașapoartele autorităților. De asemenea, li s-a interzis să părăsească Irlanda de Nord fără autorizația poliției.