În după amiaza zilei de duminică, 19 noiembrie, polițiștii de frontieră germani au verificat un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, pe Aeroportul din Dortmund (landul Renania de Nord-Wesfalia), potrivit publicației meinestadt.de.

În jurul orei 14:30, un românul s-a prezentat la controlul de intrare al poliției de frontieră pe un zbor venit din orașul Cluj-Napoca (România). Cercetările au scos la iveală că cetăţeanul român era căutat de Parchetul din Regensburg (landul Bavaria).

- Continuarea după publicitate -

Judecătoria Regensburg a dispus arestarea bărbatului sub suspiciunea că a folosit un document fals pentru a înșela diverse persoane în tranzacții juridice. În consecință, suspectul ar fi aplicat o ștampilă de testare pe documentele unui vehicul în iulie 2020 și apoi le-a folosit la un birou de înmatriculare.

Inculpatul a dispărut atunci în secret, dar în prezent a fost arestat de poliția federală, a fost dus în custodia poliției din Dortmund și apoi în fața unui judecător.

Un alt cetățean român, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat de polițiștii federali sâmbătă, 18 noiembrie,în orașul Klingenthal (landul Saxonia), după cum relatează publicația Presseportal.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul a fost verificat pe Graslitzer Strasse în cadrul controalelor actuale la frontieră și s-a constatat că pe numele său exista un mandat de arestare emis de Tribunalul Districtual Rosenheim pentru vătămare corporală gravă.

În aceeași zi, el a fost prezentat în fața unui judecător de instrucție și ulterior dus la o unitate de corecție.

Sursa foto: Flickr