Duba condusă de un șofer român a fost supusă duminică, 27 august, unui control în trafic pe autostrada germană A8 în apropiere de localitatea Günzburg (landul Bavaria).

După cum relatează publicația locală Günzburger Zeitung, polițiștii au stabilit că vehiculul transporta mărfuri în tranzit comercial, însă nu au găsit niciun dispozitiv de control, necesar pentru înregistrarea timpilor de conducere și de odihnă.

- Continuarea după publicitate -

În plus, șoferul nu avea permis de firmă care să-l autorizeze să transporte mărfuri. Prin urmare, polițiștii au ridicat un depozit de garanție și au informat despre caz Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate din Bavaria.

De asemenea, oficialii de la secția de poliție federală de la Aeroportul Karlsruhe/Baden-Baden (landul Baden-Württemberg) au reținut în dimineața zilei de luni, 28 august, un român în vârstă de 33 de ani, în timpul controalelor poliției de frontieră pe un zbor sosit din România.

Pe numele conaționalului nostru fusese emis un mandat de arestare pentru punerea în pericol a circulației rutiere. Inculpatul a putut să plătească amenda cerută, în valoare de 734,51 euro și apoi să-și continue călătoria.

- Continuarea după publicitate -