Agenții Gărzii Civile din Madrid au desființat un grup infracțional organizat, româno-spaniol, care se ocupa cu furtul diferitelor mărfuri din camioanele parcate în zonele de serviciu situate pe teritoriul provinciei spaniole Toledo (comunitatea autonomă Castilia-La Mancha).

După cum dezvăluie publicația Infobae, grupul infracțional era format din 11 persoane, dintre care șapte au fost arestate, iar celelalte patru sunt cercetate, așa cum a informat marți, 18 iulie, Comandamentul Gărzii Civile din Madrid.

- Continuarea după publicitate -

Au fost reținuți 10 bărbați și o femeie, de naționalități spaniolă și română, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani.

Operațiunea, intitulată „Puss in Boots”, a început cu arestarea în noiembrie anul trecut a trei bărbați care se deplasau cu un vehicul în care s-a descoperit o cantitate mare de încălțăminte, de același brand, căreia nu i-au putut justifica proveniența.

Investigațiile ulterioare au permis identificarea mărfii, care fusese furată din remorca unui camion parcat într-o zonă de servicii din localitatea Cebolla.

- Continuarea după publicitate -

Agenții Gărzii Civile au făcut legătura între arestarea celor trei bărbați cu alte cinci incidente cu caracteristici similare, înregistrate în diferite zone de serviciu situate pe teritoriul comunității autonome Castilia-La Mancha.

În celelalte cinci jafuri, printre altele, hoții au furat anvelope, produse de curățenie, produse de farmacie, îmbrăcăminte și aparate electrice.

Același grup infracțional s-a aflat în spatele efracțiilor și a avut mereu același mod de acțiune: acțiunea se petrecea noaptea, cu ajutorul a patru vehicule, două mașini și două dube.

Grupul infracțional era bine organizat, din moment ce trei persoane se ocupau de logistica autovehiculelor, alte trei primeau marfa furată și o comercializau pe piața neagră, iar restul de cinci sustrăgeau bunurile din interiorul camioanelor.

- Continuarea după publicitate -