O familie de români, plecată cu mașina proprie în vacanță în Grecia, a avut un accident mai puțin obișnuit pe autostrada Struma din Bulgaria, unde marți, 20 iunie, s-a răsturnat într-o râpă de pe marginea drumului, potrivit publicației bulgare pik.bg.

În jurul orei 13:00, la kilometrul 65 al autostrăzii pe direcția orașului Blagoevgrad, șoferul român în vârstă de 56 de ani ar fi ațipit la volan și ar fi pierdut controlul direcției autoturismului Mazda pe care îl conducea.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, vehiculul în care se afla și soția șoferului ar fi lovit un gard și apoi s-ar fi răsturnat într-o râpă adâncă de peste zece metri aflată la marginea autostrăzii, în apropierea localităților Boboșevo și Dupnița.

Sursa foto: pik.bg

Martor la accident, șoferul unei mașini care circula în spatele Mazdei a sunat imediat la 112. Un echipaj al Centrului de Urgență și o mașină de poliție au sosit imediat la fața locului.

Din fericire, șoferul a suferit doar un atac de panică, iar soția sa câteva leziuni la față, produse de fragmentele geamului spart de la portiera pasagerului. Victimele ieșiseră singure din mașină, înainte de sosirea salvatorilor.

- Continuarea după publicitate -

Soția șoferului a fost transportată urgent la spitalul din Dupnița unde s-a constatat că a suferit o fractură vertebrală în zona lombară, afecțiune caracteristicăaccidentelor rutiere, precum și căderilor de la mare înălțime.

Imediat după accident, conaționalul nostru a luat legătura telefonic cu reprezentanții Ambasadei României în Bulgaria. Aceștia s-au interesat de starea lor de sănătate și locația spitalului unde a fost internată soția sa, pentru a le transmite rudelor acestora.

În urma accidentului, la Judecătoria Dupniţa a fost demarată o acţiune preliminară, fiind sesizat procurorul de serviciu.