Parchetul din orașul spaniol Almeria a cerut pedepse cu închisoarea de la doi la patru ani pentru un cuplu de români acuzat de exploatarea mai multor femei într-o locație situată în orașul Nijar din provincia Almeria (comunitatea Andaluzia), după cum relatează publicația La Vanguardia.

Potrivit rechizitoriului, din 2019 până la 1 februarie 2023, inculpatul al cărui nume are inițialele I.S., cunoscut și sub numele de „Papi”, a fost proprietarul unui bar din cartierul Campohermoso.

- Continuarea după publicitate -

Procurorul a susținut în fața instanței că acest bărbat de origine română a recrutat femei prin intermediul unor interviuri în care le oferea posibilitatea de a câștiga sume de bani consistente prin practicarea prostituției.

Odată stabilit contactul și obținută o fotografie a pașapoartelor victimelor, care era folosită pentru a le controla ulterior, femeile au început imediat să lucreze la adresa unde funcționa barul.

Acolo, acestea erau supravegheate de partenera lui I.S., o conațională al cărei nume are inițialele  I.L.V., atunci când nu prestau servicii sexuale.

- Continuarea după publicitate -

Cu privire la acuzată, Parchetul a susținut că aceasta a lucrat la rândul său în locația respectivă împreună cu victimele și a efectuat suplimentar sarcini de curățenie, dar s-a menționat că ea nu se afla sub controlul niciunei alte persoane.

Parchetul a subliniat că ambii inculpați ar fi profitat de faptul că victimele se aflau într-o situație instabilă și nu aveau alte posibilități de a subzista în Spania. Ele lucrau de la 19:00 la 2:00 sau 3:00 a.m., în funcție de cerere.