Petre Alexandru, în vârstă de 27 de ani, și Grațiela Stoian, de 22 de ani, doi cetățeni de naționalitate română au fost arestați luni, 7 august, în Riverside County (statul american California) pentru un furt săvârșit prin distragerea atenției victimei vulnerabile.

După cum relatează publicația Univision, anchetatorii cred că suspecții ar putea fi implicați în multe alte jafuri similare, comise pe teritoriul Statelor Unite.

- Continuarea după publicitate -

În dimineața zilei de luni, un bărbat în vârstă, identificat cu inițialele R.F., a apelat numărul de urgență 911 pentru a semnala ce tocmai i s-a întâmplat.

El a descris mașina unui cuplu, care i-ar fi distras atenția într-un jaf rapid comis în parcarea blocului 5000, situată pe Hamler Avenue din orașul californian Eastvale.

Victima a spus că a fost atrasă într-o conversație de către suspecți, tocmai discuta ceva cu ei când, brusc, i-au smuls bijuteriile pe care le purta și au fugit cu mașina.

- Continuarea după publicitate -

Deși cuplul nu avea antecedente penale în Riverside County, în timpul anchetei, detectivii au descoperit că sunt suspecți într-un caz similar petrecut în orașul Vancouver din Canada.

Investigarea denunțului făcut de bătrân i-a determinat pe detectivi să identifice cuplul. Cu sprijinul Departamentului de Poliție din Palm Springs, aceștia au fost arestați în noaptea aceleiași zile.

O percheziție a vehiculului lor a dus la descoperirea mai multor coliere, inele, ceasuri și brățări, pe care autoritățile cred că ar putea aparține altor victime neidentificate ale furturilor comise de cuplul român.

„În timpul interacțiunii, suspecții i-au distras atenția victimei și i-au furat bijuteriile pe care le purta. Suspecții au fugit de la fața locului într-un vehicul”, se arată într-un comunicat de presă dat de RCSD (Riverside County Sheriff Department).

Alexandru și Stoian au fost arestați în Centrul de Detenție Robert Presley, unde cauțiunea lor a fost stabilită la 500.000 de dolari fiecare. Ei se confruntă cu acuzații de abuz asupra bătrânilor, tâlhărie și conspirație pentru comiterea unei infracțiuni.

- Continuarea după publicitate -

Oricine are informații despre acest caz sau cei care ar fi fost victime ale suspecților sunt îndemnați să-l contacteze pe adjunctul Morris la Secția RCSD din Jurupa Valley la nr. de telefon: 951-776-1099.

Sursă foto: Univision