Autoritățile canadiene au reținut un grup de presupuși hoți profesioniști despre care se crede că ar avea legături cu crima organizată din România.

După cum relatează publicația canadiană The Laval News, arestările au fost făcute în legătură cu furtul de mărfuri în valoare de peste 70.000 de dolari în provincia Quebec.

- Continuarea după publicitate -

Printre suspecți, Laurențiu Baicu, în vârstă de 37 de ani, a fost reținut, în timp ce Tiberius Leonard Miron, în vârstă de 40 de ani, a fost eliberat în anumite condiții, după o înfățișare în instanță.

Claudia Macu, Vijai Alexe, și Ionel Nițu, cu vârste cuprinse între 32 și 42 de ani, au fost și ei eliberați cu anumite condiții.

Valter Ionuț Alexe, în vîrstă de 29 de ani, și Timotei Ion, în vârstă de 27 de ani, rămân dați în urmărire de poliție, cu mandate de arestare emise împotriva lor.

- Continuarea după publicitate -

Toate persoanele reținute se confruntă cu acuzații multiple, inclusiv furtul unei sume de peste 5.000 de dolari și tăinuirea de bunuri furate de peste 5.000 de dolari.

Încurajând colaborarea, Poliția din orașul Laval (Quebec) îndeamnă comercianții să denunțe orice furturi similare care ar fi putut fi comise de acești suspecți.

În urma unei investigații ample, s-a descoperit că hoții erau angajați într-o schemă elaborată care vizau magazinele de electronice. Accentul lor era pus pe magazine de dispozitive electronice, îmbrăcăminte de lux dar și articole sportive.

Cu asistența Agenției pentru Serviciile de Frontieră din Canada (CBSA), forțele de ordine din Laval au reușit să identifice mai mulți suspecți.

Într-o percheziție efectuată la o adresă din cartierul Chomedey, polițiștii din Laval au confiscat 15.000 de dolari în numerar și mărfuri furate în valoare de aproximativ 40.000 de dolari, presupuse destinate exportului în România.

- Continuarea după publicitate -

S-a stabilit că suspecții locuiau în Canada după ce au solicitat azil. Stăteau câteva luni înainte de a părăsi țara, evitând depistarea.

Într-un incident separat, poliția Laval a arestat doi adolescenți și un adult după o urmărire de mare viteză cu mașina, care a început în parcarea hotelului Laval Hilton și s-a încheiat pe gazonul din față a unei reședințe din cartierul Fabreville.

Urmărirea s-a declanșat când patrula LPD (Laval Police Department) au observat o mașină marca Honda Civic apropiindu-se de un SUV Toyota Highlander aflat în parcare, suspectând un furt de vehicul în desfășurare.

În ciuda intervenției imediate a poliției, suspecții au reușit să scape, inițiind o urmărire de mare viteză. Gonind pe diverse drumuri, inclusiv pe drumul de serviciu A-15, bd. Cure Labelle, bd. Gabriel și bd. Dagenais, suspecții au pierdut în cele din urmă controlul vehiculului.

A urmat un accident care a implicat răsturnarea mașinii lor, după ce au lovit un copac și un semn de circulație, înainte de a se opri cu roțile în sus în fața unei reședințe de pe Firmin St. din Fabreville.

- Continuarea după publicitate -

Fără a fi descurajați de accident, ocupanții, doi tineri de 17 ani și un tânăr de 18 ani, au fugit pe jos de la fața locului.

Oamenii legii au depistat cu succes și au reținut doi dintre suspecți și i-au arestat. Cel de-al treilea suspect a fost localizat și arestat mai târziu în acea noapte, cu ajutorul unui câine de urmărire din echipa canină a LPD.

În plus, Poliția Laval a lansat recent o fotografie a unui SUV despre care cred că a fost implicat într-o tentativă de jaf a unui camion blindat care transporta valori în cartierul Sainte-Dorothee, în noaptea de 19 spre 20 iunie.

Doi angajați ai unei firme de transport bani și valori au oprit în dreptul intersecției dintre B-dul Samson și Autoroute 13 pentru a alimenta un ATM cu numerar.

Un atacator, aparent intenționând să jefuiască paznicii, a deschis focul, ceea ce a dus la un schimb de focuri din ambele părți. Din fericire, nu au fost raportate persoane rănite. Suspectul a fugit apoi pe jos, pierzându-se pe strada Bord-de-l’Eau.

- Continuarea după publicitate -

Deși inițial LPD nu a putut face o arestare, analiza ulterioară a imaginilor camerelor de securitate a relevat prezența unui SUV în apropiere în timpul incidentului.

Polițiștii lucrează în prezent pentru a localiza vehiculul și orice potențial suspecți care s-ar fi aflat în interior. Persoanele cu informații relevante sunt încurajate să contacteze LPD la 450 662-INFO (4636).