Poliția din orașul german Heilbronn (landul Baden-Württemberg) caută în prezent martori sau alte persoane care au fost victimele unui grup infracțional de bărbați români care înșelau persoane în vârstă. Până în prezent, a fost denunțat un caz care s-a petrecut în perioada 8-11 septembrie, potrivit publicației news.de.

Un localnic în vârstă de 72 de ani, care locuiește pe Solothurner Strasse din Heilbronn, a primit vineri, 8 septembrie, o ofertă de la patru pretinși meșteri în acoperișuri de a-i renova acoperișul garajului la un preț relativ mic.

- Continuarea după publicitate -

Proprietarul a fost de acord, iar bărbații au început imediat să lucreze la acoperiș. După ce lucrarea a fost finalizată, presupușii meșteri au cerut însă o sumă de bani mult mai mare față de cea convenit.

După ce pensionarul a explicat că nu are atât de mulți bani numerar acasă, au convenit ca plata să se facă sâmbătă. Inițial „meșterii” au primit o sumă parțială, iar plata rămasă a fost convenită pentru a fi făcută luni, 11 septembrie.

Însă toată treaba i s-a părut incorectă proprietarului, așa că a depus o plângere de poliție. Consecința acesteia a fost că cei patru români au fost arestați în cursul zilei de luni.

- Continuarea după publicitate -

Printre altele, ei sunt acuzați de fraudă comercială. Poliția din Heilbronn caută în prezent martori suplimentari, precum și eventuale victime care au avut contact cu grupul infracțional. Denunțurile pot fi făcute la numărul de telefon: 07131 7479160.