Datorită unui denunț privind un furt comis la bancomatul băncii Unicredit din localitatea italiană Almè (provincia Bergamo), carabinierii au arestat în Parabiago (zona metopolitană Milano) un român de 20 de ani, care era căutat în Germania pentru a ispăși o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

După cum relatează publicația locală Prima Bergamo, operațiunea a fost condusă de carabinieri ai Unității de Operațiuni Zogno și ai secției Villa d’Almè, care au executat mandatul european de arestare emis anterior împotriva subiectului. În prezent, conaționalul nostru este deținut în închisoarea Busto Arsizio în așteptarea procedurii de extrădare.

- Continuarea după publicitate -

Furtul care a avut loc marți, 7 noiembrie, probabil nu a fost singurul comis de inculpat, deoarece a fost precedat de încercarea a doi tineri de a aborda un bărbat de 50 de ani la bancomatul Unicredit din Viale Italia din Almè, în jurul orei 13:00.

Însă bărbatul a simțit pericolul, s-a îndepărtat de tinerii suspecți și, ulterior, a sesizat poliția. După aproximativ o oră, tinerii s-au întors și, în timp ce unul dintre ei a distras atenția unei fete de 26 de ani, celălalt a reușit să-i fure 450 de euro. La scurt timp, au fugit de la locul faptei.

Tânăra victimă nu a observat imediat retragerea dar a bănuit ceva și a decis să intre în sucursala băncii. Acolo a descoperit că în cont nu mai avea decât 4 euro. Odată trasă alarma, un angajat al băncii și-a amintit că i-a văzut pe cei responsabili de jaf fugind într-o mașină marca Kia Picanto.

- Continuarea după publicitate -

După analiza înregistrărilor camerelor de supraveghere din afara sucursalei băncii, oamenii legii au reușit să afle numărul plăcuței de înmatriculare a vehiculului folosit de români și l-a dat în urmărire.

Dimineața următoare, în jurul orei 9:00, sistemul de supraveghere video a identificat mașina în Parabiago, din aceeași zonă metropolitană Milano. Poliția locală a procedat la arestarea celor patru cetățeni români aflați la bordul mașinii.

Unul dintre aceștia s-a dovedit a fi tocmai individul căutat în Germania. Carabinierii au fost sesizați imediat și au procedat la executarea mandatului european de arestare împotriva sa.

Sursa foto: Prima Bergamo

- Continuarea după publicitate -