Un grup infracțional format din patru cetățeni români a fost destructurat recent în orașul american Pasadena (statul California), elucidând o serie de furturi care au avut loc nu numai pe teritoriul californian, ci și în localitățile statului vecin, Nevada.

- Continuarea după publicitate -

După cum relatează publicația americană hoodline.com, acest grup organizat a dovedit o eficiență incredibilă, sustrăgând o mulțime de articole de îmbrăcăminte scumpe, de firmă.

Articolele furate valorează o mică avere. Furturile s-au desfășurat în diverse locații de vânzare cu amănuntul, inclusiv în popularul magazin Macy’s din Pasadena, după cum au dezvăluit jurnaliștii postului TV ABC7.

În timpul unei operațiuni dedicate combaterii furturilor comise în magazinele de comerț cu amănuntul din districtul comercial South Lake, Departamentul de Poliție din Pasadena și-a îndreptat atenția asupra acestor patru persoane.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalii noștri au arătat o colaborare aproape perfectă în furturile comise. În incinta magazinului Macy’s de pe Lake Avenue, hoția lor a fost însă surprinsă de camerele de supraveghere.

Metoda lor de a ascunde prada era extrem de ingenioasă. Conaționalii noștri se ascundeau unul în spatele celuilalt pentru a evita detectarea articolelor furate, potrivit ABC7.

Trei dintre suspecți au fost reținuți cu succes de oamenii legii, în timp ce unul a încercat o evadare disperată la volanul unui vehicul, în care a pus în pericol vieți nevinovate în dorința de a provoca un accident rutier.

Efortul acestuia a fost inutil, deoarece „brațul lung al legii” l-a prins în capcană și el a fost arestat și confruntat cu „greutatea” acuzațiilor care i s-au adus ulterior.

Cei patru hoți au fost identificați ca Vasile Alberto Bălan, Mihaela Simion, Cosmin Cismarv și Sorin Marin Ștefan. Toți au fost acuzați de furt, în timp ce Bălan a fost acuzat suplimentar în baza unui mandat de arestare emis în Las Vegas (Nevada) pentru furt și uz de fals, conform publicației KTLA.

- Continuarea după publicitate -

În urma investigațiilor, s-a aflat că activitatea grupului infracțional au ajuns cu mult dincolo de granițele californiene. Detectivii au descoperit legături cu peste 15 infracțiuni comise în Orange County și Los Angeles, precum și în celebrul Las Vegas din Clark County.

În mod ciudat, acest „cvartet” îndrăzneț s-a confruntat nu demult cu deportarea în România natală, dar a reușit ulterior o reintrare cu succes în Statele Unite, potrivit KTLA. Acest caz demonstrează acoperirea globală în continuă expansiune a întreprinderilor infracționale organizate pe teritoriul american.

Detectivul Erick Urquieta a subliniat tendința deconcertantă a numeroase bande, inclusiv acest grup infracțional care obțin vize de intrare prin metode ilegale pentru a se infiltra în Statele Unite. Odată ajunși în țară, ei continuă să-și desfășoare activitățile criminale, potrivit ABC7.

Autoritățile americane îndeamnă pe toți cei care au informații legate de acest caz specific sau de infracțiuni conexe să contacteze Departamentul de Poliție din Pasadena la 626-744-4241 sau să ofere informații sub protecția anonimatului către Crime Stoppers.

Sursa foto: hoodline.com

- Continuarea după publicitate -