În timpul unui control de trafic efectuat duminică, 17 septembrie, pe autostrada A44, poliția federală din orașul german Aachen (Renania de Nord-Wesfalia) a descoperit în mașina unor români mai multe cutii cu tutun în valoare de peste 5000 de euro, potrivit publicației TAG24.

Polițiștii au observat doi bărbați, în vârstă de 36 și respectiv 39 de ani, care au intrat în Germania din Belgia pe autostrada A44. În timpul controlului vehiculului, efectuat la zona de odihnă Königsberg, poliția a găsit pe bancheta din spate mai multe recipiente cu tutun destinat fabricării țigărilor.

- Continuarea după publicitate -

Abia când a fost întrebat de un oficial, șoferul a declarat că transporta aproximativ 40 de astfel de recipiente. Totuși, faptul că erau mult mai multe cutii în mașină s-a dovedit puțin mai târziu în timpul percheziției amănunțite.

Cele 40 de cutii menționate inițial s-au transformat în final în 107 cutii cu o greutate totală de puțin sub 50 de kilograme de tutun vrac, în valoare de 5260 de euro.

După o consultare cu Biroul Vamal principal din Aachen, polițiștii germani au confiscat tutunul și au depus o plângere privind suspiciunea de evaziune fiscală. Celor doi români li s-a permis să-și continue călătoria după finalizarea percheziției.

- Continuarea după publicitate -

Într-un alt incident, agenți de la poliția rutieră din localitatea germană Deggendorf (landul Bavaria) au controlat duminică, 17 septembrie, un vehicul condus de un român de 42 de ani, suspect de contrabandă cu câini de rasă pe autostrada A3, lângă localitatea Hunderdorf.

Potrivit publicației idowa, în jurul orei 15:45 polițiștii au verificat un autoturism marca VW înmatriculat în Franța și au găsit un cățeluș în el, care se presupune că urma să fie transportat din România în Franța.

Conform explicaților șoferului, cățelușul avea doar opt săptămâni, iar bărbatul nu a putut prezenta vreun document al cățelului cu vaccinările făcute și nici pașaport UE pentru animale de companie.

Întrucât patrupedul se afla într-o stare jalnică, polițiștii l-au prins și l-au predat unui adăpost de animale din Straubing. Împotriva conaționalului nostru au fost inițiate proceduri în temeiul Legii Sănătății Animalelor din Germania.

- Continuarea după publicitate -