Camera de Consiliu a Tribunalului Districtual din Haga (Olanda) a decis joi, 29 iunie, că Jamel L., un bărbat de 56 de ani care a fost reținut pentru uciderea prin înjunghiere a româncei Antoneta Gjokja, va rămâne în arest pentru cel puțin 90 de zile suplimentare.

După cum relatează publicația NL Times, Jamel L. este principalul suspect pentru moartea Antonetei, angajată a supermarket-ului Albert Heijn de pe strada Turfmarkt din Haga, la scurt timp după deschiderea acestuia în dimineața zilei de marți, 20 iunie. Conaționala noastră și-a pierdut viața în mod tragic în acea zi fatidică, după ce a fost înjunghiată mortal.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: NL Times

Oamenii legii olandezi l-au reținut atunci pe Jamel L. în afara supermarketului, dat fiind istoricul său penal extins din Olanda, Anglia și Curaçao (stat și insulă din Marea Caraibelor).

În mod tulburător, în zilele următoare s-a aflat că suspectul a primit o sentință de la un judecător din Curaçao în urmă cu cinci ani, care îi impunea îngrijirea psihiatrică pe perioadă nedeterminată într-o unitate de specialitate. Din motive necunoscute, autoritățile olandeze au refuzat să continue tratamentul necesar.

Într-o reacție emoționantă de solidaritate, peste o sută de persoane au participat miercuri (28 iunie) seara la un marș tăcut, în onoarea memoriei victimei.

- Continuarea după publicitate -

Supermarketul unde a lucrat Antoneta fost împodobit cu lumânări, trandafiri albi și lumini comemorative, în timp ce unii participanți au îmbrăcat tricouri albe cu fotografia victimei.

Marșul solemn a început la 20:15 pe Laan van Reagan și Gorbaciov, în imediata apropiere a Gării Centrale din Haga.

Restaurantul Very Italian Pizza din Haga, unde Antoneta lucrase anterior, a luat inițiativa organizării marșului memorial. Prietenii și colegii victimei de la supermarket-ul Albert Heijn s-au alăturat și ei pentru a-și aduce omagiile defunctei.

Arjen Kapteijns, un consilier care se ocupă de problemele de politică legate de centrul orașului Haga, a fost prezent la marșul memorial, exprimându-și regretele profunde pentru moartea tinerei românce.

El a subliniat impactul pe care l-a avut acest incident asupra comunității, declarând: „M-am angajat în discuții cu numeroși proprietari de afaceri din zonă cu privire la această problemă. Este cu adevărat ceva care afectează profund oamenii”.

- Continuarea după publicitate -