Olandezului Arthur Karvink, un fost marinar în vârstă de 62 de ani care în martie 2022 și-a ucis soția de naționalitate română, Alina Mocanu, de 34 de ani, i s-a redus pedeapsa cu închisoarea cu patru ani de către Tribunalul din Valencia (Spania).

După cum relatează publicația The Olive Press, criminalul fusese condamnat inițial la 22 de ani și 6 luni, în martie 2022, de către un tribunal din Alicante pentru uciderea brutală a soției sale în 2019.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a înjunghiat-o de 15 ori pe conaționala noastră și apoi i-a aruncat corpul într-un container de gunoi în stațiunea spaniolă Moraira, situată pe celebra Costa Blanca din provincia Alicante.

Arthur Karvink și Alina Mocanu

Motivul reducerii pedepsei a fost lipsa probei pentru factorul de cruzime agravată prezentat în cadrul procesului inițial. Acest act șocant de violență a afectat profund întreaga comunitate din  Teulada-Moraira.

După cum sursa sus-menționată a dezvăluit, pe 16 februarie 2020, Karvink a căutat-o ​​pe Alina în diferite locații din Moraira. O văzuse cu diferiți bărbați, dintre care unul o sărutase la un restaurant.

- Continuarea după publicitate -

Ulterior, la propriul său birou, „Smart Real Estate”, inculpatul și soția sa au avut o confruntare. Când ea a intrat în toaletă, el a apucat un cuțit mare și a atacat-o cu brutalitate, a înjunghiat-o de 15 ori în spate și brațe și apoi i-a tăiat gâtul.

La două zile după cumplita faptă, trupul conaționalei noastre a fost descoperit plin de sânge, legat și învelit într-o pătură într-un container de gunoi aflat în subteran, lângă urbanizarea El Tesoro.

Momentul găsirii cadavrului româncei în containerul de gunoi

Karvink și-a mărturisit de bunăvoie crima sa la cazarma Gărzii Civile din Moraira, recunoscând că se aflase sub influența alcoolului și a drogurilor.

Demn de remarcat este faptul că anterior fusese emis un ordin de restricție împotriva inculpatului, care expirase cu puțin înainte de momentul crimei.

În octombrie 2019, el a fost scutit de acuzațiile de violență domestică din cauza refuzului Alinei de a depune mărturie la acea audiere, cu doar patru luni înainte de moartea ei tragică.

- Continuarea după publicitate -

Victima a lăsat în urmă un fiu în vârstă de 17 ani care s-a întors în România cu restul familiei din partea mamei.

Sursa foto: The Olive Press