O femeie de naționalitate română, împreună cu alte trei persoane suspecte că ar fi implicate într-o rețea sinistră de adopții ilegale și trafic de copii din insula Creta (Grecia), a fost reținută de polițiștii greci în orașul Chania.

După cum relatează publicația ekathimerini.com, cele patru persoane fac parte dintr-un grup care cuprinde în total opt suspecți și au fost audiate recent de o pereche de magistrați greci, desemnați special în acest caz din Chania.

- Continuarea după publicitate -

Procesul maraton, care a început duminică, 13 august, la ora 8:00 dimineața și a durat aproape 20 de ore, s-a desfășurat în fața magistraților într-o activitate neîntreruptă.

Printre cei plasați în arest, în așteptarea procedurilor ulterioare, s-au numărat un medic care deținea unitatea respectivă de reproducere asistată, un embriolog care era angajat acolo, secretara unității și conaționala noastră care avea rolul de intermediar în orchestrarea adopțiilor ilegale.

Celelalte patru persoane suspecte, incluzând moașa unității, un biolog afiliat operațiunii, un lucrător al unei clinici medicale din Chania și un cetățean străin care ar fi intermediat în rețeaua de adopții, au fost eliberați în anumite condiții.

- Continuarea după publicitate -

Grupul de opt persoane prezentat în fața autorităților grecești este acuzat de conspirație pentru înființarea și angajarea unui sindicat infracțional care se ocupă cu traficul de ființe umane.

Suspecții sunt acuzați de intermediere în adopția ilicită a minorilor, încălcarea reglementărilor legate de reproducerea asistată medical, uz de fals, perturbarea armoniei familiilor, săvârșirea unor acte de fraudă, vătămare corporală și încălcarea legislației grecești privind substanțele narcotice.