O româncă de 42 de ani a murit în noaptea dintre duminică și luni, 3 iulie 2023, în timpul unui incendiu care a izbucnit sub podul Pedro Bosch, în cartierul Retiro din Madrid.

După cum relatează publicația Gacetin Madrid, victima locuia cu soțul ei în această zonă folosită de persoanele fără adăpost pentru a dormi.

- Continuarea după publicitate -

Incendiul a fost pus intenționat de alte două persoane fără adăpost, de aceeași naționalitate, care au fost deja arestate.

Pompierii madrileni au sosit imediat după ce au primit o notificare care avertiza că iese fum de pe ambele părți ale podului.  Aceștia au stins rapid incendiul însă, după aceea, serviciile sanitare au găsit printre rămășițe cadavrul victimei decedate.

Agenții Grupului de Omucideri VI al Poliției Naționale Madrid au declanșat rapid o anchetă pentru a clarifica desfășurarea evenimentelor. Câteva ore mai târziu i-au găsit pe presupușii provocatori ai incendiului.

- Continuarea după publicitate -

Unul are 36 de ani, iar celălalt nu avea acte de identitate. Ei vor fi acuzați de omor .Din câte se pare, cei doi suspecți s-au certat cu cuplul care locuia într-o colibă improvizată sub pod. După conflict, aceștia au decis să dea foc zonei în care locuia cuplul.

Odată izbucnit incendiul, victima nu a mai putut ieși din adăpost, rămânând blocată în interior. Accesul în spațiul respectiv a fost dificil pentru salvatori, deoarece acesta se făcea printr-o nișă făcută artificial în zid.

Abia după stingerea flăcărilor, pompierii au realizat că în interior se afla trupul unei femei moarte, printre numeroase resturi arse. Victima a murit datorită arsurilor, după ce a leșinat din cauza intoxicației puternice cu fum.

Moartea femeii a fost confirmată în același loc al evenimentelor de experții din cadrul Protecției Civile Samur care nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, iar Poliția Municipală din Madrid s-a ocupat de ancheta acestui caz.

- Continuarea după publicitate -