Poliția Națională spaniolă a reușit să salveze o femeie de naționalitate română, care devenise confuză în mijlocul unui incendiu izbucnit într-o zonă de adăposturi improvizate din cartierul El Quemadero al orașului Almeria (comunitatea autonomă Andaluzia).

După cum relatează publicația spaniolă Ideal, agenții s-au deplasat rapid la fața locului, urmând protocolul stabilit pentru acest tip de situație: verificarea existenței incendiului, raportarea amplorii acestuia, evaluarea riscurilor, asigurarea accesului vehiculelor de intervenție și evacuarea eventualelor victime.

- Continuarea după publicitate -

Membrii UPR (Unitatea de Prevenire și Reacție) a Secției Provinciale de Poliție Almeria au ajuns la locul incendiului înaintea altor servicii de urgență și au constatat că flăcările s-au extins, au scăpat de sub control și au afectat aproape toate adăposturile din așezare.

Mai mulți martori au alertat polițiștii că au văzut o femeie încercând să-și salveze animalele de companie în mijlocul incendiului, stârnind îngrijorări cu privire la timpul care s-a scurs de atunci.

În acel moment, trei ofițeri au decis să își riște propria integritate pentru a ajuta victima. Acoperându-și căile respiratorii cu îmbrăcăminte udă, au răsturnat un palet în flăcări pentru a avea acces la un adăpost cu risc de prăbușire, unde au găsit o femeie dezorientată care a refuzat să părăsească locul fără câinii și găinile ei.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza faptului că flăcările se apropiau de niște butelii de gaz stivuite, unul dintre polițiști „a luat femeia pe umeri”, în timp ce ceilalți doi au salvat cei doi câini ai acesteia, care erau legați de un șopron alăturat.

Conaționala noastră a primit îngrijiri medicale la fața locului de la serviciile de urgență, care au sedat-o pentru a-i tempera starea de nervozitate. Odată stabilizată, a fost transferată la Spitalul Universitar Torrecardenas cu simptome de inhalare de fum toxic și arsuri pe partea stângă, dar viața ei nu este în pericol. Polițiștii temerari au fost tratați și pentru simptome ușoare de intoxicație cu fum.

Deocamdată nu se cunoaște originea incendiului, dar pentru stingerea flăcărilor a fost necesară acțiunea a cinci unități de pompieri, la o temperatură exterioară de 39°C.

Agenții Poliției Naționale prezenți la fața locului au ajutat și ei pompierii, neutralizând mai multe focare care se răspândiseră în împrejurimi cu ajutorul găleților cu apă. Din fericire, nu au mai existat alte victime.

- Continuarea după publicitate -