O femeie de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a fost audiată recent de instanța italiană la Tribunalul din Velletri (regiunea Lazio), sub acuzația de a fi convins o conațională, minoră, la practicarea prostituției.

Așa cum relatează publicația ilmamilio.it, evenimentele s-au petrecut în septembrie 2013, atunci când carabinierii Companiei Castel Gandolfo au descoperit o activitate de prostituție în plină desfășurare în interiorul unui apartament situat pe via Nettunense, în Castel Gandolfo, oraș aflat la 25 de kilometri sud-est de Roma.

- Continuarea după publicitate -

Activitatea respectivă a fost susținută de o promovare intensă online, cu anunțuri postate pe un site de întâlniri.

În afara inculpatei, în apartament a mai fost găsită o tânără minoră care, prin folosirea unui act de identitate fals, s-a dat drept o persoană adultă.

În ciuda încercării sale de a eluda data reală a nașterii, carabinierii au depistat cu promptitudine semne evidente că acea carte de identitate era contrafăcută.

- Continuarea după publicitate -

În consecință, aceștia au efectuat o percheziție amănunțită a apartamentului, unde au găsit actul de identitate autentic care a confirmat că tânăra avea 17 și nu 19 ani, așa cum declarase inițial.

În timpul anchetei, suspecta a mărturisit că și-a convins prietena minoră să călătorească în Italia cu intenția de a o implica în practicarea prostituției.

La audiere a fost prezent Alessandro Iacovelli, căpitanul de atunci al carabinierilor care coordonase operațiunea la momentul respectiv. Agenții implicați în operațiune au fost audiați de judecător.

Sursa foto: ilmamilio.it

- Continuarea după publicitate -