Mădălin Zaharenco, un muncitor român la gigantul Amazon din Marea Britanie, în vârstă de 22 de ani, a evitat închisoarea după ce s-a implicat într-o urmărire nesăbuită și de mare viteză a poliției prin districtul englez Cotswolds (comitatul Gloucestershire), atingând viteze de până la 185 km/h, potrivit publicației SwindonAdvertiser.

Tânărul, un șofer începător, doar cu un permis provizoriu, a intrat în panică atunci când, pe data de 21 martie a acestui an, i s-a semnalizat de către un polițist de patrulă să oprească și a făcut ceea ce judecătorul a descris drept un act „îngrozitor, nebunesc și idiot”.

- Continuarea după publicitate -

Incidentul s-a petrecut când ofițerul de poliție Joshua Norris a observat că Audi-ul A6 al conaționalului nostru a depășit limita de viteză pe șoseaua A417 la Daglingworth. Ofițerul a încercat să oprească vehiculul, dar românul a accelerat, determinând o urmărire ca-n filme.

Urmărirea a acoperit aproape 11 kilometri, timp în care tânărul român a încălcat în mod constant limitele de viteză, a condus pe partea greșită a drumului și a ignorat toate regulile de circulație.

- Continuarea după publicitate -

Procurorul Edward Hollingsworth a dezvăluit că modul periculos de conducere a lui Zaharenco a inclus atingerea vitezei de 160 de km/h într-o zonă cu viteza limitată la 65 de km/h, evitarea coliziunilor și manifestarea unei nerespectări flagrante privind siguranța pe drumurile umede și cu unghiuri oarbe.

Urmărirea s-a încheiat în cele din urmă când Zaharenco s-a oprit în Hammond Way, după ce a parcurs aproape 11 kilometri. Un test ulterior de salivă pe marginea drumului a indicat prezența canabisului, iar în mașină a fost găsită o mașină de tocat canabis.

În timpul procedurilor judiciare de la Tribunalul din Gloucester, Zaharenco, cetățean român și tată a unui copil, a pledat vinovat că a condus periculos și că nu are permisul valabil.

Judecătorul Ian Lawrie a subliniat gravitatea acțiunilor românului, menționând că acesta a pus în pericol siguranța pasagerului său, a lui și a altor utilizatori ai drumului. În ciuda faptului că a descris conducerea inculpatului ca fiind potențial letală, judecătorul a optat pentru o pedeapsă fără lipsire de libertate.

Zaharenco a fost condamnat la un ordin comunitar de doi ani, care presupunea 200 de ore de muncă neremunerată și cincisprezece zile de activitate de reabilitare. În plus, a primit o interdicție de conducere de doi ani și a fost obligat să plătească costuri de 340 de lire sterline.

- Continuarea după publicitate -

Judecătorul a decis împotriva unei pedepse cu închisoarea, dar a căutat să-l facă pe Zaharenco să înțeleagă gravitatea acțiunilor sale, plasându-l pentru scurt timp în cea mai mică celulă a penitenciarului, pentru reflecție.

Chris Pembridge, avocatul apărării, și-a exprimat regretele și scuzele sincere ale inculpatului, recunoscând lipsa catastrofală de judecată manifestată în timpul incidentului.

De asemenea, Pembridge a subliniat angajarea clientului său la Amazon, responsabilitățile împărtășite de îngrijire a copilului cu partenera sa și potențialul impact negativ asupra familiei lor dacă ar fi încarcerat.

În timp ce s-a abținut de la o pedeapsă cu închisoarea, judecătorul a subliniat necesitatea ca inculpatul să înțeleagă consecințele grave care ar fi putut rezulta din conducerea lui nesăbuită.

- Continuarea după publicitate -

Judecătorul i-a spus inculpatului: „Ai pus în pericol securitatea și siguranța partenerei și a copilului tău – mai rău decât atât, conducând ca un idiot peste șase mile (10 kilometri) la viteze extraordinare, ai fi putut provoca cu ușurință o coliziune și rănirea gravă sau moartea pasagerului și a celorlalți participanți la trafic. Atunci ai fi fost în închisoare pentru o lungă perioadă de timp.”

Sursa foto: SwindonAdvertiser