Un român în vârstă de 20 de ani a fost reținut în noaptea de luni spre marți, 22 august, de polițiștii din orașul german Röbel (landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară) pe drumul 206, în apropierea unui parc fotovoltaic aflat în construcție.

După cum relatează publicația news.de, în jurul miezului nopții, la 00:10, poliția locală a primit un apel de la o companie care monitorizează mișcarea oamenilor pe șantiere. Era denunțată o activitate dubioasă lângă parcul solar situat de-a lungul drumului de stat 206, lângă localitatea Kogel.

- Continuarea după publicitate -

În acel moment, mai mulți indivizi, împreună cu un vehicul, se îndreptau spre acea locație. Polițiștii locali, care au fost trimiși imediat la fața locului, au dat peste un tânăr de origine română care se afla într-o mașină.

O conversație persistentă cu acesta a dezvăluit oamenilor legii explicații contradictorii despre motivul prezenței sale în acea locație specială la acea oră din noapte.

Un control în interiorul vehiculului a scos la iveală și câteva instrumente specifice efracțiilor, care puteau fi utilizate abuziv pentru a desfășura activități infracționale.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele respective au condus la o plângere penală împotriva conaționalului nostru și a presupușilor săi însoțitori încă neidentificați. Acuzația s-a bazat pe suspiciunea de tentativă de jaf organizat.

Pentru a asigura probe importante, obiectele găsite în mașină, vehiculul propriu-zis și alte bunuri personale ale suspectului au fost reținute în coordonare cu Parchetul din orașul Neubrandenburg (landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară).

După finalizarea procedurilor poliției, acuzatul a fost eliberat. În ciuda eforturilor intense ale oamenilor legii, căutările celorlalte persoane suspecte de tentativă de jaf organizat au rămas fără succes.

Acest eșec a dus în cele din urmă la încetarea investigațiilor din lipsă de probe. Un câine de urmărire dresat special a fost, de asemenea, folosit zadarnic în cadrul anchetei desfășurate.

Eventuale persoane care au observat mișcări suspecte în zonele extinse ale satului Kogel și nodul de autostradă Röbel (Leizen/Dambeck) sunt rugate să contacteze poliția din Röbel la tel. 039931/8480 sau la secția de poliție online la www.polizei.mvnet.de.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: news.de