Un bărbat de naționalitate română, al cărui nume are inițialele D.C., a fost arestat în luna iunie de către poliția flamandă, potrivit publicației belgiene 7sur7.

El este suspect în cazul morții unui localnic rezident în localitatea belgiană Rhode-Saint-Genese (Flandra), care a fost bătut până la moarte pe aleea vilei sale.

- Continuarea după publicitate -

Deschisă inițial de poliția locală, ancheta a fost în cele din urmă încredințată Poliției Judiciare Federale din arondismentul Hal-Vilvoorde (provincia Brabantul Flamand).

Mai multe ipoteze au fost luate în considerare de către anchetatori, însă cea a unei reglări de conturi, între persoane care deja se cunoșteau, a fost exclusă.

Cetățeanul decedat locuia împreună cu soția sa și este descris de vecini ca un „tată bun”, potrivit sursei menționate anterior. În cartier însă, zvonurile indicau o spargere care a mers prost.

- Continuarea după publicitate -

Amplasată într-un cartier bogat al acestei municipalități de la periferia capitalei Bruxelles, reședința victimei are intrare atât din bulevardul central Espinette, cât și de pe bulevardul Verger.

Bulevardul central Espinette. Sursă foto: 7sur7

Nu se știe pe ce parte a imobilului a avut loc atacul mortal, deoarece procurorii au fost extrem de discreți asupra cazului, la cererea judecătorului de instrucție.

Cel puțin o persoană care purta un hanorac cu gluga trasă pe cap a fost filmată de camerele de supraveghere în noaptea în care a avut loc crima, respectiv 22 spre 23 septembrie 2022.

După nouă luni de investigații, în luna iunie a acestui an, D.C. a fost arestat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Românul însă neagă toate acuzațiile, potrivit presei flamande. Ancheta continuă.

- Continuarea după publicitate -