Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 21 de ani, a fost bătut cu brutalitate în noaptea dintre marți și miercuri, 2 august, de patru bărbați aparținând unui clan libanez și răpit cu forța într-o mașină, după cum relatează publicația germană NW Nachrichten.

În primele ore ale dimineții de miercuri, un martor al incidentului petrecut în orașul Essen din Germania a alertat serviciile germane de urgență când a văzut ceea ce se petrece.

- Continuarea după publicitate -

În timp ce investigațiile asupra acestui incident șocant erau în plină desfășurare, centrul de control al poliției din Essen a primit un alt denunț, despre spargerea unui apartament pe Dahlhauser Strasse, prin intermediul aceluiași apel de urgență.

Potrivit unui locatar din zonă, mai mulți bărbați au pătruns prin efracție într-un apartament dintr-un bloc de locuințe în jurul orei 3:30 și apoi au fugit cu un Mercedes alb și o dubă.

Imediat, mai multe echipaje de patrulare ale poliției federale au început să-i caute pe fugari. În intersecția Steeler Verkehrsplatz (situată aproape de gara din Essen), polițiștii au depistat cele două vehicule suspecte și le-au oprit.

- Continuarea după publicitate -

Patru bărbați au fost arestați la fața locului, inclusiv conaționalul nostru care era dat în urmărire de poliția federală și care suferise răni grave în zona feței.

Agresorii săi erau un bărbat de 33 de ani din Essen cu cetățenie germană și libaneză, un bărbat de 36 de ani din Essen cu cetățenie libaneză, un bărbat de 45 de ani din Gelsenkirchen cu cetățenie libaneză și germană și un bărbat de 36 de ani de naționalitate germană fără adresă permanentă.

Datorită posibilelor legături cu infracțiunile clanului libanez, ofițerii de la Comisariatul pentru Combaterea Crimelor de Clan au preluat investigarea ulterioară a cazului în aceeași noapte.

În cursul anchetei, a ieșit la iveală că cei patru bărbați l-au suspectat, aparent în mod greșit, pe tânărul de 21 de ani că ar fi comis o spargere împreună cu un prieten. O sumă considerabilă de numerar ar fi fost furată dintr-un restaurant situat în centrul orașului Essen.

Se presupune că agresorii l-au dus pe român la blocul de pe Dahlhauser Strasse și, prin amenințări și violență fizică, l-au forțat să spargă apartamentul prietenului său și să caute banii furați.

- Continuarea după publicitate -

La propunerea Parchetului din Essen, un judecător a emis mandate de arestare împotriva celor patru agresori, care sunt acuzați de luare de ostatici și vătămare corporală gravă. Cercetările comisiei de anchetă special constituite sunt încă în derulare.

În acest context, polițiștii solicită ajutorul altor martori care au observat atacul violent asupra tânărului de naționalitate română în seara zilei de marți, 1 august.

Infracțiunea s-a petrecut în jurul orei 23:20 în apropierea reprezentanței Porsche și pe scările către parcările de dedesubt.

Martorii care dețin informații relevante, sunt rugați să contacteze Departamentul de Poliție din Essen KK 36 la numărul de telefon: 0201/829-0. Orice informație ar putea fi esențială pentru descoperirea adevărului și bunul mers al justiției.

- Continuarea după publicitate -