Un român în vârstă de 25 de ani, al cărui nume are inițialele N. A., va fi judecat în Spania pentru uciderea lui Rocio Caiz, o tânără de 17 ani, la data de 2 iunie 2021 în localitatea Estepa din provincia Sevilla (comunitatea autonomă Andaluzia).

După cum relatează publicația OK Diario, un juriu popular va desfășura procesul începând cu data de 16 octombrie la Tribunalul din Sevilla, unde inculpatul va fi acuzat de uciderea fostei sale iubite.

- Continuarea după publicitate -

Victima, rezidentă în localitatea Martin de la Jara (provincia Sevilla), s-a dus la domiciliul fostului ei iubit, cu care avea un fiu, pentru a conveni livrarea banilor în legătură cu întreținerea în comun a copilului.

El însă voia să recupereze relația care deja se rupsese. După refuzul femeii de a restabili relația cu el, conaționalul nostru a decis să o sugrume cu o curea și apoi să-i dezmembreze cadavrul.

Parchetul a solicitat o pedeapsă de 14 ani și patru luni de închisoare pentru criminal, care anterior a mărturisit comiterea infracțiunii în fața anchetatorilor Gărzii Civile spaniole.

- Continuarea după publicitate -

După cum a raportat Oficiul de Comunicare al Tribunalului Superior de Justiție din Andaluzia (TSJA), este de așteptat ca procesul să înceapă pe 16 octombrie, odată cu constituirea juriului popular.

Ședința preliminară va fi urmată a doua zi, 17 octombrie, de prezentarea argumentelor de către părțile implicate în acest proces, mărturia acuzatului și a martorilor, în timp ce experții vor apărea în fața juriului pe 18 octombrie.

Parchetul a formulat o serie de acuzații împotriva acuzatului. În rechizitoriu, acesta este acuzat de omor cu circumstanțe agravante de rudenie și sex, solicitând o pedeapsă de 14 ani închisoare.

În plus, solicită să i se interzică să comunice sau să se apropie la mai puțin de 500 de metri de fiul minor, pe care l-a avut împreună cu victima, pe o perioadă de 25 de ani.

De asemenea, Parchetul solicită interzicerea vizitării orașului Martin de la Jara de către acuzat în aceeași perioadă de 25 de ani și să fie scos din drepturile părintești asupra fiului său.

- Continuarea după publicitate -

Suplimentar, sunt solicitate încă patru luni de închisoare pentru o infracțiune legată de sentimente religioase și de respect față depersoana decedată, întrucât rămășițele victimei au fost predate bunicilor materni.

Conform rechizitoriului, acuzatul și victima au avut o relație romantică și au avut un copil împreună. Când relația s-a încheiat, tânăra mamă s-a mutat cu părinții ei în Martin de la Jara, locul ei de origine.

Întâlnirea fatidică dintre cei doi a avut loc pe 2 iunie 2021, în jurul orei 19:50, în vechea casă a familiei din Estepa. După o ceartă pornită din motive nedeterminate, dar legată de refuzul tinerei de a relua relația, acuzatul a sugrumat-o cu cureaua de la pantaloni provocându-I moartea prin asfixiere.

Ulterior, a comis un act înfiorător pentru a-și ascunde crima. A dezbrăcat trupul neînsuflețit al victimei și, folosind două cuțite, a procedat la dezmembrarea sa. Rămășițele umane ale cadavrului au fost păstrate în pungi de plastic pe care acuzatul le-a împrăștiat în diferite zone din Estepa.

Impactul acestei crime oribile a fost devastator pentru comunitatea locală și pentru familia victimei. Mama acesteia i-a cerut public fostului iubit al fiicei sale să dezvăluie informații despre ea.

- Continuarea după publicitate -

„Fiica mea nu a vrut să meargă în acea casă”, a insistat mama tinerei dispărute, precizând că fostul ei iubit a fost cel care „a trimis un taxi” pentru ca fata să călătorească de la Martin de la Jara la Estepa.

În cele din urmă, N. A. a recunoscut responsabilitatea crimei în fața anchetatorilor Gărzii Civile. El va suporta consecințele faptei sale abominabile după ce juriul popular al Tribunalului din Sevilla va pronunța sentința în acest caz cutremurător.

Sursa foto: OK Diario