În cursul nopții de miercuri spre joi, 29 iunie, polițiștii germani au reușit să rețină un cetățean român, în vârstă de 49 de ani, care furase mai multe cabluri de conectare de pe calea ferată, în zona stației S-Bahn Friedrichshagen din apropierea Berlinului, potrivit publicației Digital Daily News.

Miercuri, în jurul orei 23:00, angajații Deutsche Bahn AG au sesizat prezența unei persoane în zona liniilor de cale ferată dintre stațiile S-Bahn Friedrichshagen și Rahnsdorf, care ulterior a ieșit de pe șine și s-a îndreptat către o zonă de pădure învecinată.

- Continuarea după publicitate -

Imediat după alertarea poliției federale, ofițerii germani au putut utiliza tehnologia de vedere pe timp de noapte pentru a observa cum individul tăia în mod repetat cablurile și le extrăgea din zonă.

Cu sprijinul unui elicopter de poliție, serviciile de urgență au reușit să-l prindă în flagrant pe acest bărbat la locul faptei. În plus, acesta avea asupra sa un clește de tăiat fier beton, cu care tăiase cabluri cu o lungime totală de aproximativ 12 metri.

În prezent, poliția federală îl investighează pe conaționalul nostru, deja cunoscut autorităților, sub suspiciunea de furt deosebit de grav. În plus, inculpatul era supus unei interdicții de intrare în Germania până în februarie 2024 și că avea pe numele său un mandat de arestare emis de Oficiul pentru Imigrări din Berlin.

- Continuarea după publicitate -

În consecință, hoțul de cabluri va fi prezentat în fața unui judecător pentru a se lua o decizie cu privire la locul său de reședință ulterior, după finalizarea tuturor procedurilor legale.