Într-o ședință desfășurată luni, 24 iulie, la Tribunalul Districtual Tipperary din orașul irlandez Nenagh, unui cetățean român în vârstă de 37 de ani i s-a acordat eliberarea pe cauțiune în legătură cu un incident care a avut loc vineri, 21 iulie, într-un tren aflat în gara Templemore.

După cum relatează publicația locală TipperaryLive, autoritățile irlandeze au descoperit în posesia inculpatului o presupusă armă de foc care s-a dovedit a fi doar o imitație reușită a unui pistol adevărat.

- Continuarea după publicitate -

Persoana în cauză este Emil Bărcheșan, cu domiciliul la adresa 1 Clarinwood, Rathmore, comitatul Kerry. El s-a confruntat cu acuzații în temeiul Legii Armelor de Foc. În mod surprinzător, nu a existat nicio obiecție din partea Garda (poliția irlandeză) cu privire la eliberarea lui pe cauțiune.

Judecătoarea Elizabeth MacGrath, având în vedere împrejurările, a aprobat eliberarea pe cauțiune a conaționalului nostru, dar a impus anumite condiții.

Una dintre ele obligă inculpatul să-și predea documentele de călătorie și să se abțină de la a aplica pentru altele noi.

- Continuarea după publicitate -

În plus, sergentul Thomas Hanrahan de la secția de poliție din Thurles a informat instanța că Garda nu are obiecții ca acesta să își ia o vacanță de două săptămâni în România.

Ulterior însă, trebuie să se întoarcă să locuiască în Rathmore și să se prezinte la secția de poliție din Millstreet o dată pe săptămână. În plus, el trebuie să ofere un contact telefonic de încredere, în care să poată fi contactat oricând de către Garda.

Pentru a fi eliberat, judecătoarea a stabilit o cauțiune de 500 de euro, care va fi depusă de inculpat însuși în instanță, împreună cu o garanție independentă de 300 de euro în numerar.

Următoarea ședință de judecată va avea loc la data de 6 septembrie 2023, la Tribunalul Districtual Thurles.

- Continuarea după publicitate -