Polițiștii spanioli din Zaragoza (comunitatea autonomă Aragon) au arestat vineri, 4 august, un român în vârstă de 46 de ani, pe numele căruia exista un mandat de arestare și extrădare emis la nivel european de autoritățile judiciare române.

După cum relatează publicația spaniolă Hoy Aragon, mandatul a fost emis pe baza mai multor acuzații de agresiune cu vătămare corporală, tulburare a ordinii publice și conducere fără permis.

- Continuarea după publicitate -

Agenții Brigăzii Provinciale de Securitate a Cetăţenilor din Zaragoza l-au reținut pe acest individ vineri, în jurul orei 1:00 a.m. în cartierul Las Delicias, aproape de Promenada Calanda, și i-au cerut să le prezinte actul de identitate.

Potrivit mandatului emis pe numele său, conaționalul nostru ar fi comis agresiuni cu vătămări corporale, amenințări și tulburări ale ordinii publice în cursul anului 2016. De asemenea, în 2020 ar fi condus un vehicul fără a avea permis de conducere.

Toate aceste infracțiuni au avut loc în țara sa natală, mai precis în satul Iadăra din comuna Mireșu Mare (județul Maramureș). După comiterea infracțiunilor, inculpatul a fugit peste hotare.

- Continuarea după publicitate -

Tribunalul din Baia Mare a emis în februarie 2022 o sentință prin care acesta trebuia să execute o pedeapsă cu închisoarea. Din acel moment, s-a dispus urmărirea sa după emiterea unui mandat european de arestare.

Inculpatul a fost prezentat sâmbătă, 5 august, la Tribunalul de Instrucție Zaragoza în calitate de acuzat, pentru a da explicații despre faptele sale în fața instanței aragoneze, care a dispus detenția acestuia până la predarea sa ulterioară către autoritățile din România.